Samsung sai kovan haastajana – HTC:n uuden puhelimen kamera kerää kehuja

HTC hehkutti erityisen paljon sen uuden 10-huippupuhelimen kameraa, ja ominaisuuksiensa puolesta kamera vaikuttaakin varsin lupaavalta. Ilmeisesti se toimii myös käytännössä, sillä kameroita testaava DxOMark nosti sen 88 pisteellä listansa kärkeen, Samsung Galaxy S7:n rinnalle.

Galaxy S7 ehti pitää kärkisijaa DxOMarkin listalla vajaan kuukauden, mutta nyt sen rinnalle kiri HTC 10. 88 pisteellään HTC 10 jättää taakseen muun muassa viimevuotiset Samsung Galaxy S6 -mallit sekä Sony Xperia Z5:n. HTC:n edellinen lippulaiva M9 saavutti viime vuonna vain 69 pistettä, ja jäi kauas kärkitaistosta. HTC on selvästikin oppinut virheestään.

DxOMarkin mukaan HTC 10:n kameran tarkennus toimii erinomaisesti, ja kamera keräsi kehuja erityisesti maisemakuvauksessa ja liikkuvien kohteiden kuvauksessa. Lisäksi kiitosta saivat valkotasapaino, värien tarkkuus sekä videokuvauksessa myös kuvan vakautus. Moitteita taas tuli esimerkiksi huonosta tarkkuudesta kuvan kulmissa sekä ulkona kuvatessa saattoivat kirkkaat kohdat palaa puhki.

HTC 10:n UltraPixel 2 -kamera sisältää 1/2,3-tuumaisen 12 megapikselin kennon, jonka pikselikoko on 1,55 mikrometriä. Esimerkiksi Galaxy S7:ssä pikselikoko on 1,4 mikrometriä. Aukko 10:n kamerassa on arvoltaan f/1,8, eli kohtuullisen suuri, joskaan ei aivan yhtä suuri kuin Samsungissa. Lisäksi 10:n kamera on varustettu lasertarkennuksella ja optisella kuvanvakaimella, ja se tukee myös 4K-videokuvausta.