Näin paljon maksavat Samsung Galaxy S7:n osat ja kokoonpano

Samsungin Galaxy S7:ssä käyttämät komponentit ja niiden kokoonpano maksavat yhteensä 255 dollaria eli noin 230 euroa, kertoo tutkimusyhtiö IHS:n raportti. Samsung Galaxy S7:ää myydään vajaalla 700 dollarilla ja esimerkiksi Suomessa 749 euron hintaan.

Ulkopuoliset arviot älypuhelinten materiaalien hinnoista ja näin laitteiden katteista eivät välttämättä ole aivan täysin oikeita, mutta kuitenkin oikeansuuntaisia. Huippuluokan älypuhelimissa bruttokatteet voivat nousta jopa yli 40 prosenttiin valmistajan myyntihinnasta. Lisäksi kannattaa huomata, että valmistajan myyntihinnan päälle ennen puhelimen päätymistä loppuasiakkaan käsiin tulevat useimmiten vielä tukku- ja jälleenmyyjäportaan omat kulut ja katteet.

Samsung Galaxy S7:n hajotettuna komponentteihinsa IHS:n kuvassa.

IHS:n 255 dollarin arvio Galaxy S7:lle kattaa sen komponenttien hinnan ja kokoonpanon. Valmistus eli kokoonpano vastaa summasta vain viittä dollaria.

Huomionarvoista on, että laitekohtaisesti syntyvällä katteellaan Samsungin tulee kattaa myös kaikki puhelimen myyntiin,markkinointiin sekä tutkimukseen ja tuotekehitykseen käyttämänsä panostukset.

Galaxy S7:n 255 dollarin osien hinta on lähes vastaava kuin pari vuotta sitten Galaxy S5:n yhteydessä.

Galaxy S7:ssä IHS on arvioinut hinnaltaan korkeimmaksi komponentiksi Qualcommin 62 dollarin Snapdragon 820 -järjestelmäpiirin. Galaxy S7 toimitetaan Yhdysvalloissa Qualcommin piirillä, mutta muun muassa EuroopassaSamsungin omalla Exynos-piirillä varustettuna. Galaxy S7:ssä merkittävästi uudistuneen 12 megapikselin kameramoduulin hinnaksi IHS arvioi 13,70 dollaria. Samsung käyttää Galaxy S7 -laitteissaan sekä Samsungin oman yksikön että Sonyn valmistamia kameramoduuleja.