Kuvat: Samsung Galaxy S7:n kovempaa käyttöä kestävä versio tulossa pian

Galaxy S7 Activesta on kuultu huhuja ja nähty vuotokuvia jo joitakin kertoja. Nyt uuden Galaxy S7:n kestävämmän sisarmallin lanseeraus tuntuisi jo olevan lähellä – tarjolla on tarkat lehdistökuvat sekä yksityiskohtaisesti teknisiä tietoja VentureBeatin kautta sarjavuotaja Evan Blassin toimesta.

Oheisissa kuvissa nähdään S7 Activesta Yhdysvalloissa yksinoikeudella AT&T-operaattorin kautta myyntiin tuleva versio. Kameran alapuolelta takaa löytyy AT&T:n logo.

Teknisesti S7 Active on läheistä sukua Galaxy S7 -kantaversioille.Myös Galaxy S7 Activen Super AMOLED -näytön koko on 5,1 tuumaa ja tarkkuus 2560×1440 pikseliä, takakameran tarkkuus 12 megapikseliä ja etukameran 5 megapikseliä, ainakin yhdysvaltalaisversio perustuu Qualcommin Snapdragon 820 -järjestelmäpiirille, RAM-muistia on neljä gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 32 gigatavua, joka on laajennettavissa myös microSD-muistikortilla.

Ulkoisesti edelleen veden- ja pölynkestävä S7 Active muistuttaa myös viime vuoden Galaxy S6 Activea, mutta sen pitäisi olla hieman kookkaampi, myös paksumpi: 9,9 millimetriä aiemman 8,6 millimetrin sijaan. Myös 185 gramman paino on 15 grammaa aiempaa tuhdimpi.

Sisäänsä S7 Active kätkeekin 4 000 milliampeeritunnin akun. Galaxy S7 sisältää 3 000 milliampeeritunnin ja Galaxy S7 edge 3 600 milliampeeritunnin akun. Viime vuoden S6 Activessa akun kapasiteetti oli puolestaan 3 500 milliampeerituntia.

Puhelimen lanseerauksen odotetaan tapahtuvan viimeistään 10. kesäkuuta.