Uusi jättipuhelin ilmestyi Samsungin verkkosivuille

Samsungin on jo pidemmän aikaa huhuttu paljastavan uuden Note-sarjan mallinsa elokuun alussa järjestettävässä lehdistötilaisuudessaan. Huhujen mukaan uusi malli kulkee joko Note 6- tai Note 7 -nimellä. Loogisempi nimivaihtoehto olisi Note 6, joka seuraisi viime vuoden Note 5 -nimeä, mutta huhujen mukaan Samsung haluaa yhdistää Note-sarjan numeroinnin Galaxy S -sarjan kanssa ja tästä syystä yhtiö saattaisi hypätä kokonaan Note 6 -nimenyli.

Oli nimi kumpi tahansa, on uuden Note-mallin tulosta saatu nyt lisävahvistusta, kun Samsungin omilta nettisivuilta paljastui uudelle Note-mallille tarkoitettu alasivu. Nettisivun osoite on nimetty SM-N930F-tunnuksella, joka viittaa Note-sarjaan. Virallisilta mallinumeroiltaan Galaxy Note 5 kulkee SM-N920-tunnuksella, Galaxy Note 4SM-N910-tunnuksella ja niin edespäin. Mallinumeron lisäksi Samsungin nettisivuilta ei kuitenkaan löytynyt muita tietoja tulevasta puhelimesta, mikä tarkoittaa, että virallisia tietoja joudutaan odottamaan vielä pari kuukautta.

Huhuissa Note 6:n (tai Note 7:n) onväitetyttykäyttävän Qualcommin Snapdragon 823 -suoritinta ja sisältävän kuusi tai kahdeksangigatavua RAM-muistia. Näytön uskotaan tukevanQuad HD Super AMOLED -tekniikkaa ja olevan kooltaan tuuman kymmenesosan Note 5:n näyttöä (5,7 tuumaa) isompi. Kameran saralla luvassa ei olisi suuria yllätyksiä, vaan Note 6:n uskotaan käyttävän identtistä kameraa Galaxy S7:n kanssa, mikä tarkoittaa 12 megapikselin kennoa ja f/1.7 aukkosuhdetta.

 

Galaxy Note 6/7:n oletettu muotoilu tietokonemallinnettuna.