Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Futuristiselle Google-puhelimella löytyi valmistaja

Googlen tutkimusyksiköissä kehitetään lukuisia kokeellisia mobiiliteknologiaprojekteja. Eräs näistä on jo pidempään käynnissä ollut Project Tango, jossa kehitetään uudella tavalla fyysistä tilaa tunnistavia laitteita. Vain kehittäjille saatavilla ollut teknologia alkaa viimein lähestyä kuluttajia, sillä ensimmäinen Project Tango -puhelimen kuluttajamalli on nyt tekeillä.

Google kertoo blogissaan, että ensimmäinen kuluttajille tarkoitettu Project Tango -puhelin on nyt tekeillä. Laitteen valmistaa Lenovo, joka ilmoitti asiasta CES 2016 -messuilla.

Lenovon Project Tango -puhelin konseptikuvissa

Project Tango -laitteiden tarkoitus on voida mallintaa ympäröivää tilaansa ja seurata omaa liikkumistaan ja asentoaan kyseisessä tilassa. Kaikki tämä tapahtuu perinteisen kameran, erillisen syvyystunnistimen ja muiden anturien avulla.

Konseptin avulla voidaan toteuttaa monenlaisia sovelluksia. Ilmiselvä tapaus olisi esimerkiksi sisätilakarttojen luonti. Google antaa muina esimerkkeinä sovellukset, joilla voi sovittaa huonekaluja ja kodinkoneita virtuaalisesti huoneeseen tai pelata oikealla pöydällä virtuaalista Jenga-peliä.

Jengaa Project Tangolla

Koska hyödyntämismahdollisuuksia on lähtökohtaisesti rajattomasti, Google tarjoaa sovelluskehittäjille mahdollisuuden päästä mukaan tulevaan Lenovo-puhelimeen. Kehitystiimit voivat helmikuun 15. päivään asti lähettää Googlelle sovellusidoita, joista parhaat kehitetään ja sisällytetään mukaan kuluttajapuhelimen tarjontaan.

Project Tango -puhelimen kuluttajamalli on vielä kehitysasteella, eivätkä Lenovon ja Googlen julkaisemat kuvat vastaa välttämättä lopullista designia. Samoin tarkempi julkaisuaikataulu jää toistaiseksi hämärän peittoon.