Fonecta Caller päivittyi: viimein iPhone-käyttäjätkin voivat tunnistaa soittajan heti puhelun saapuessa - toimii Sirin kautta

Fonecta Caller -mobiilisovellukseen on julkaistu nyt myös iPhonella uusi ominaisuus, joka tunnistaa soittajan jo puhelun saapuessa.

Fonectan mukaan sen kymmenisen vuotta sitten julkaistua Fonecta Caller -sovellusta käyttää kuukausittain yli 600 000 käyttäjää, joista noin kolmanneksella sovellus on käytössä iPhonessa.

Fonecta Callerin tietokannasta voi hakea suomalaisia yhteystietoja. Fonecta Callerin automaattinen soittajan tunnistus on toiminut aiemmin ainoastaan Android-puhelimilla. Syynä tähän on ollut iPhonen käyttöjärjestelmän rajoitukset, jotka estävät kolmannen osapuolen kehittämää sovellusta näkemästä tietoja saapuvasta puhelusta.

Nyt Fonecta Calleriin lisättykin automaattinen soittajan tunnistus on hieman työläämpi kuin Androidilla, sillä puhelun soidessa soittajan tietoja täytyy kysyä Siriltä. Automaattinen soittajan tunnistus vaatii lisäksi Fonecta Caller Pro -tilauksen.

”Tätä on toivottu jo vuosia. Olemme erittäin iloisia voidessamme nyt palvella sekä Android- että iOS-käyttäjiämme yhtä hyvin. Soittajan tunnistaminen on asiakkaillemme tärkeää, sillä monet välttävät tuntemattomiin puheluihin vastaamista. Nyt kaikki voivat tiedon perusteella päättää, keiden puheluihin vastaavat”, kertoo Fonecta Callerin Business Lead Toni Wistbacka.

Soittajan tunnistus on aina ollut Android-käyttäjillä Fonecta Callerin käytetyin ominaisuus: soittajan tunnistusta hyödyntää yli 80 prosenttia Fonecta Callerin Android-käyttäjistä.

iPhone-käyttäjille Fonecta tarjoaa erilliset ohjeet soittajan tunnistuksen käyttöönottoon. Ajantasaisen sovelluksen sekä Fonecta Caller Pro -tilauksen lisäksi se vaatii Sirin asetusten olevan kunnossa sekä Pikakomennot-sovelluksella toiminnon luomista. Tämän jälkeen Siriltä voi kysyä ”Hei Siri, kuka soittaa?” puhelimen soidessa ja tieto haetaan Fonecta Callerista.