Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Fitbit kiipelissä Yhdysvalloissa – sykemittaus veti yhtiön oikeustaisteluun

Tällä viikolla uusimman laitteensa julkistanut Fitbit on haastettu oikeuteen. Yhdysvalloissa perustettu ryhmäkanne väittää, että yhtiön kahden puettavan laitteen sykemittaus on merkittävästi epätarkkaa.

Fitbit-asiakkaat Kaliforniassa, Coloradossa ja Winsconsinissa ovat haastaneet aktiivisuusrannekevalmistajan oikeuteen. Haasteen mukaan Charge HR ja Surge-rannekkeiden sykemittaus tekee merkittäviä virheitä, erityisesti intensiivisen harjoittelun aikana. Osaksi ongelmaa nostetaan Fitbitin korkean profiilin mainoskampanjat, jotka keskittyvät nimenomaan laitteiden sykeominaisuuksiin.

Fitbit Force

 

The Vergen mukaan Fitbit on haastettu oikeuteen ennenkin. Vuoden 2014 keväällä yhtiö kohtasi ryhmäkanteen, jossa useat Fitbit Force -rannekkeesta iho-oireita saaneet käyttäjät vaativat yhtiöltä korvauksia. Tapauksen seurauksena Force-laitteet vedettin pois markkinoilta.

Tuoreimmassa oikeusjutussa asiakkaat vaativat Fitbitiltä rahallista kompensaatiota pettymyksen aiheuttaneiden laitteiden johdosta. Fitbitin mukaan haasteella ei kuitenkaan ole oikeuspohjaa, sillä rannekkeiden ei ole tarkoitus olla tieteellisiä mittavälineitä. Samalla yhtiö kertoo seisovansa teknologiansa riittävän tarkkuuden takana.

Fitbitillä on meneillään kiireinen viikko. Oikeusjutun lisäksi yhtiö julkisti tiistaina uusimman rannelaitteensa. Fitbit Blaze ottaa pesäeroa pelkkiin aktiivisuusrannekkeisiin olemalla varsin täysiverinen älykello.