Fitbit ostaa jälleen älykellovalmistajan

Aktiivisuusrannekkeistaan tunnetuksi tullut Fitbit on jälleen käynyt ostoksilla. Yhtiö on ostanut lyhyen ajan sisällä jo toisen älykellovalmistajan pois markkinoilta. Tällä kertaa kaupan kohteena on vuonna 2015 perustettu brittiläinen Vector Watch. Vain reilu kuukausi sitten Fitbit osti älykellopioneeri Pebblen ohjelmistot itselleen, mikä tarkoitti Pebblen poistumista älykellomarkkinoilta.

Vector Watchin blogikirjoituksen mukaan yhtiön ohjelmistoalusta ja kehitystiimi liittyvät Fitbit-perheeseen. Jo myytyjen kellojen asiakastuki jatkuu, mutta uusia laitteita tai ohjelmistopäivityksiä ei enää tule. Asiakaspalvelu edelleen vastaa laitteisiin liittyviin kysymyksiin ja takuu jatkuu entiseen malliin.

Joulukuisen Pebble-kaupan jälkeen Fitbitin perustaja ja toimitusjohtaja James Park totesi, että Fitbitin näkemyksen mukaan markkinoilla ei vielä ole nähty optimaalisella tavalla eri osa-alueita yhdistävää älykelloa. "Ajattelemme, ettei älykelloissa ole ollut mitään tuotetta, joka yhdistäisi yleiset tarkoitukset, toiminnallisuuden, terveyden ja fitnessin, teollisen muotoilun ja pitkän akunkeston yhteen pakettiin", totesi Park tuolloin.

Oletettavasti sekä Pebble-kauppa että nyt tehty Vector Watch -kauppa liittyvät Fitbitin aikeisiin täyttää tuo markkinoilla heidän näkemyksensä mukaan ammottava aukko.