Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Firefox 100 julkaistu - uudistuksia niin tietokoneille kuin mobiililaitteille

Mozilla on julkaissut sadannen version Firefox-selaimestaan.

Juhlajulkaisu tuo uudistuksia sekä tietokoneille että mobiililaitteille.

Mozilla Firefox 100 -selainpäivitys sisältää runsaasti uudistuksia, ja tietokoneille (macOS, Windows, Linux) se tuo tekstitykset kuva kuvassa -tilassa toistettaville videoille. Tekstitykset ovat käytössä muun muassa Netflixissä, Twitterissä ja YouTubessa sekä muilla WebVTT-tekstitysformaattia tukevilla sivustoilla.

Androidilla ja iOS:llä käyttäjät voivat puolestaan koristaa selaintaan kahdella uudella taustakuvalla. Samalla sivuhistoriaa on selkeytetty ryhmittelemällä vieraillut sivustot kategorioittain. Sivuhistorian seasta voi nyt myös etsia tekstihakusanoin, ja tietoja ei milloinkaan jaeta esimerkiksi Mozillan palvelimille, selainvalmistaja painottaa.

Uusia teemoja älypuhelimille.

Välilehtien käyttöä puolestaan helpotetaan uudella näkymällä, joka listaa yli 14 vuorokautta käyttämättöminä olleet välilehdet ikään kuin arkistoon. ”Välilehtiarkistossa” olevan sivun voi aktivoida käyttöön tavallisen välilehden tavoin, mutta näyttötilaa sinne sijoitetut välilehdet eivät kuluta.

Selkeämmin ryhmitelty sivuhistoria ja uusittu välilehtinäkymä.

Android-käyttäjille Firefox 100 sisältää myös vain HTTPS-sivustoja avaavan käyttötilan, jossa selain suosii automaattisesti HTTPS-suojattuja verkkosivustoja turvattomamman HTTP:n sijaan.

Mozilla Firefox 100 -selainversio on nyt asennettavissa Androidille, iOS:lle, Windowsille, macOS:lle ja Linuxille.

Firefox 0.1 -versio julkaistiin vuonna 2002 (ja Firefox 1.0 vuonna 2004), joten ensimmäisen ja sadannen version väliin mahtui parikymmentä vuotta.