Fairphone alkoi myymään myös käytettyjä puhelimia - kunnostetulle Fairphone 4 New Life Editionille luvataan viiden vuoden takuu

Eettisiin ja vastuullisesti tuotettuihin älypuhelimiin erikoistunut Fairphone on tuonut myyntiin Fairphone 4 New Life Editionin.

Fairphone 4 New Life Edition -puhelimissa on kyse käytetyistä ja Fairphonelle palautuneista, kunnostetuista ja uudelleenpaketoiduista puhelimista. Näin Fairphone laitteidensa lähtökohtaisesti vastuullisen toteutuksen lisäksi on nyt mukana myös käytetyissä puhelimissa, jotka auttavat vähentämään hiilijalanjälkeä.

Pääosa älypuhelimiin liittyvistä päästöistä syntyy valmistusvaiheessa käytetyistä materiaaleista. Näin puhelinten eliniän jatkamisella voi olla merkittävä päästöjä vähentävä vaikutuksensa sen vähentäessä tarvetta uusien tuotannolle.

Fairphone 4 on nyt Fairphonen toiseksi uusin älypuhelinmalli, sillä Fairphone 5 julkistettiin elokuun lopulla.

Fairphone 4 New Life Edition on nyt myynnissä 469 eurolla 6+128 gigatavun muistiversiona ja 529 eurolla 8+256 gigatavun muistiversiona. Uusia Fairphone 4 -puhelimia Fairphone itse myy parhaillaan vastaavasti 529 ja 599 euron hinnoilla, joten kunnostetun puhelimen saa 60-70 euroa uutta edullisemmin. Värivaihtoehtoja ovat harmaa, vihreä ja pilkullinen vihreä.

Fairphone 4 New Life Edition -puhelimissa akkukapasiteetti on vähintään 80 prosenttia ja kunto muuten käytännössä uudenveroinen.

30. marraskuuta asti voimassa olevana tarjouksena Fairphone 4 New Life Editionin mukana Fairphone toimittaa Longevity Bundle -lisävarusteet, joita ovat kierrätysmuovista valmistettu TPU-suojakuori sekä näytön suojalasi.

Pitkän päivitystuen lisäksi Fairphone 4:ssä vastuullisuus näkyy modulaarisessa ja täten helposti korjattavassa rakenteessa, kierrätetyissä tai vastuullisesti hankituissa materiaaleissa sekä pitkässä takuussa.

Myös kunnostetuille Fairphone 4 New Life Edition -puhelimille uusien tavoin luvataan viiden vuoden takuu vuoden 2023 aikana myydyille puhelimille. 1.1.2024 alkaen myydyissä puhelimissa takuu on kolme vuotta.

Android 13 -päivityksen Fairphone 4 sai lokakuun 2023 alussa. Tuolloin Fairphone myös toisti pyrkimyksensä pidentää Fairphone 4:n päivitystukea vuoden 2027 loppuun asti. Taatusti Fairphone 4:lle on luvattu päivityksiä elokuuhun 2025 ja todennäköisesti vuoden 2026 loppuun asti, mutta suunnitelmana on jatkaa tukea vielä vuoden 2027 ajan. Tämän toteutuessa nyt suunnitellulla tavalla Fairphone 4 tulisi saamaan päivityksenä vielä myös Android 14:n ja Android 15:n.