Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Facebookissa hoituvat työtkin? Some-jätin "työpaikka" avautui nyt kaikille

Facebook on avannut jo aiemmin pienemmässä piirissä testatun Facebook at Workin kaikille halukkaille yrityksille ja tiimeille. Samalla se saa nyt uuden nimen: Workplace by Facebook.

Workplace pyrkii yritysten sisäisen ja välisen viestinnän välineeksi. Näin ollen se haastaa Slackit, Yammerit, Lyncit ja useat muut yritysten viestintään tarkoitetut aiemmat palvelut.

Työ-Facebook eli Workplace tarjoaa pitkälle samanlaisia toimintoja kuin normaalikin Facebook, mutta suunnattuna yritysten viestintään. Tarjolla ovat etusivun uutisjana, keskustelut, ryhmät, live-videot, haku ja viime aikoina suosittujen julkaisujen esiin nostokin.

Lisäksi Workplacelle uniikkeja ominaisuuksia ovat analytiikkatiedot, mahdollisuus tuoda palvelu kertakirjautumisen alle sekä integroida Workplace olemassa oleviin IT-järjestelmiin.

Tänään uutena ominaisuutena Facebook esittelee lisäksi Workplaceen monen yrityksen ryhmät, joissa työntekijät eri yrityksistä voivat tehdä yhteistyötä.

Workplace ei myöskään ole ilmainen palvelu toisin kuin normaali Facebook. Hinta on 3 dollaria käyttäjältä ensimmäisen 1 000 aktiiviselta käyttäjän osalta, vastaavasti 2 dollaria tämän jälkeen 10 000 käyttäjään asti ja lopulta 1 dollari kaikilta lisäkäyttäjiltä. Tarjolla on kuitenkin kolmen kuukauden ilmainen kokeilujakso, jokanyt tänä vuonna mukaan liittyvienkin osalta alkaa vasta 1. tammikuuta 2017. Workplacea pääsee siis nyt kokeilemaan ilmaiseksi huhtikuun alkuun asti.

Toistaiseksi Workplace on ollut käytössä 1 000 organisaatiossa ympäri maailman ja sinne on luotu yli 100 000 ryhmää, Facebook kertoo.

Workplace by Facebook tuo yritysten viestintään samoja toimintoja kuin normi-Facebookissakin.