Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Facebook Messengerin vaiettu uudistus: Pidä varasi tai tekstiviestisi "kaapataan"

Facebook on viime aikoina uudistanut Messenger-pikaviestisovellustaan. Sovellukseen on esitelty useita uudistuksia tuoreen päivityksen mukana. Suurin osa niistä ei kuitenkaan kosketa käyttäjän yksityisyyttä.

Suomessa Messenger on lähettänyt käyttäjilleen ilmoituksia, joilla sille halutaan antaa valtuudet toimia tekstiviestien lähetyssovelluksena. Jos käyttäjä suostuu, Messenger näyttää sovelluksessa tekstiviestit ja niistä peritään normaali maksu.

Kyseinen pyyntö on tullut Android-käyttäjille. Sovelluksen päivittämisen jälkeen käyttäjä näkee puhelimen näytöllä valikon, jossa pyydetään siirtämään tekstiviestitoiminnot Messengeriin puhelimen oman viestisovelluksen sijaan. Jos käyttäjä ei reagoi ilmoitukseen, se asettaa Messengerin oletusarvoisesti tekstiviestisovellukseksi.

Käyttäjän suostuessa pyyntöön tekstiviestit ilmestyvät Messengeriin purppuranvärisinä. 

Facebook haluaa uudella päivityksellä lisätä palvelussa lähetettävien viestien määrää. Yhtiö on vakuutellut, että tekstiviestejä ei talleteta yhtiön palvelimille mutta tästä ei ole täyttä varmuutta. On mahdollista, että yhtiö käyttää tekstiviestien sisältöä mainosten myymiseen avainsanojen perusteella.

Messengeriin lisättiin päivityksen yhteydessä uusia emoji-kuvia ja suosikkinäkymä, jonka avulla käyttäjä näkee eniten yhteydessä olleet ihmiset.

Asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Digitoday.