Facebookin tunnetuin ominaisuus uudistuu perusteellisesti

Yksi tunnetuimpia ominaisuuksia Facebookissa on ollut mahdollisuus ”tykätä” erilaisista asioista. Facebookin peukkusymboli on tuttu myös monille sellaisille, jotka eivät Facebookiin ole liittyneet. Facebook aikoo kuitenkin uudistaa peukutusmahdollisuuksia lähiaikoina. Monien toivoman ”en tykkää” -mahdollisuuden katsottiin johtavan helposti liian negatiiviseen ilmapiiriin, mutta tykkäyspeukun rinnalle on tulossa viisi muuta tapaa ilmaista tuntemuksia.

Facebookin tuotepäällikkö Chris Cox kertoi uudesta Reaktiot-painikkeesta lokakuun alussa, jaominaisuutta on sittemmin testattu muun muassa Irlannissa ja Espanjassa. Alkujaan perinteisen tykkäyspainikkeen rinnalle esiteltiin kuusi muuta mahdollisuutta, mutta ”yay”-vaihtoehdosta luovuttiin, koska ihmiset tulkitsivat sitä kovin vaihtelevasti. Uusista Reaktioista haluttiin tehdä universaalisti ymmärrettäviä.

 

Vanha tuttu peukku säilyy Facebookissa, ja perinteinen tykkääminen tapahtuu edelleen peukkua näpäyttämällä. Uusia reaktioita voi käyttää painamalla peukkukuvaketta hieman pidempään, jolloin animoidut kuvakkeet tulevat esiin.

Facebook ei ole antanut tarkkaa päivämäärä Reaktioiden saapumiselle, mutta Bloomberg Business -sivuston mukaan uusi ominaisuus otetaan vähitellen käyttöön tulevien viikkojen aikana.