Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Facebookin Oculus kehittää täysin itsenäistä virtuaalitodellisuuslaitetta

Facebook ja sen omistama Oculus kertoivat Oculus Connect -kehittäjätapahtumassa, miten ne aikovat viedä omaa virtuaalitodellisuuden ratkaisuaan eteenpäin.

Oculus Touch -ohjaimet saataville 6. joulukuuta

Oculus Touch.

Pitkään odotetut Oculus Rift -virtuaalitodellisuussilmikkoa tukevat Oculus Touch -kosketuskäsiohjaimet ovat tulossa vihdoin saataville 6. joulukuuta alkaen. Ennakkotilaukset käynnistyvät 10. lokakuuta.

Hinnaksi kerrottiin 199 dollaria.Ohiainten mukana toimitetaan myösVR Sports ChallengejaUnspoken sekä lisäkamera, joka sijoitetaan pelialuetta kohti.

Lisäksi erikseen myyntiin tuoda kolmas anturi, jonka avulla Riftin saa toimimaan koko huoneen laajuisesti. Tämän hinta on 79 dollaria ja se tulee myös saataville6. joulukuuta alkaen.

Sosiaalinen laajennettu virtuaalinen todellisuus

Virtuaalitodellisuus muuttuu sosiaaliseksi.

Virtuaalitodellisuus laajentuu sananmukaisesti myös laajennetuksi todellisuudeksi, kun tosimaailman kamerakuvan päällä näkyvät virtuaalihahmot ja muut -lisäykset tulevat osaksi Oculus-kokemusta.

Tätä kutsutaan sosiaaliseksi virtuaalitodellisuudeksi.

Näissä virtuaalimaailmassa voi esimerkiksi pelata muiden käyttäjien kanssa pelejä, miekkailla tai katsella yhdessä televisiota. Lisäksi niissä voi myös soittaa Messenger-videopuheluita tai ottaa VR-selfien heti Facebookiin jaettavaksi.

Itsenäinen virtuaalitodellisuuslaite kehitteillä

Tekeillä on itsenäinen virtuaalitodellisuuslaite.

Oculusilla on kehitteillä uusi virtuaalitodellisuuslaite, joka täydentää sen valikoiman nykyisen tehokkaan tietokoneen johdon päähän tarvitsevan Oculus Riftin sekä yhteistyökumppaninsa Samsungin tarjoaman mobiilin Gear VR:n välillä.

Myös hinnaltaan laite voisi asettua näiden välimaastoon.

Toistaiseksi esitelty laite on kuitenkin vasta prototyyppivaiheessa eikä tarkempia tietoja vielä kerrottu.

250 miljoonan dollarin lisäsijoitus VR-sisältöön

Facebook ja Oculus sijoittavat myös 250 miljoonaa dollaria lisää VR-sisältöjen tuotantoihin jo tähän mennessä sijoitettujen 250 miljoonan dollarin jatkoksi.

Facebook panostaa kovin VR:ään.