Facebookilta uusi sovellus – mukaan ei huolita yli 21-vuotiaita

Facebook on julkaissut uuden Lifestage-sovelluksen, joka on suunnattu erityisesti nuorille käyttäjille. Mukaan palveluun ei käytännössä huolita yli 21-vuotiaita käyttäjiä.

Toistaiseksi lisäksi Lifestage on saatavilla vain rajatusti: se löytyy jo iPhonelle Yhdysvaltain App Storesta, mutta ei Suomen App Storesta.

Lifestage-sovellus mahdollistaa videoprofiilin luomisen ja muiden profiilien katselun. Kokonaisuuteen voi lisätä haluamiaan erilaisia videoita – esimerkiksi eri tunnetiloista tai tanssityylistään, Facebook kertoo. Eri asioita voi myös jaotella tykkään / en tykkää -osioihin.

Myös yli 21-vuotiaat voivat liittyä Lifestagen käyttäjiksi, mutta he näkevät palvelussa vain oman profiilinsa tiedot, eivät lainkaan muiden käyttäjien. Alkuperäisestä Facebookin perustamisaikojen ideasta uusi Lifestage lainaa profiilien lisäksi myös kytkeytymisensä kouluun: liityttäessä se kysyy tiedon koulusta, jonka jälkeen palvelussa voi katsella oman koulunsa tai muiden lähialueen koulujen käyttäjien profiileja. Liittymiseen ei tarvita Facebook-tiliäja kaikki Lifestagessa julkaistu sisältö on julkista, missä se eroaa normaalista Facebookista.

Lifestage alkaa näyttää muiden profiileja vasta, kun koulusta on mukaan liittynyt 20 käyttäjää. Tällä tavoin se pyrkii kiihdyttämään sovelluksen leviämistä viraalisti.

Lifestagen on kehittänyt Facebookilla vasta 19-vuotias Michael Sayman.

Lifestagesta itsestään tuskin tulee suurta hittiä, mutta se voi olla esikuva Facebookin itsensä kehitykselle jatkossa ja videoiden tulossa suuremmaksi osaksi Facebook-profiileja.