Facebookilta uusi videosovellus - ladattavissa nyt Apple TV:lle

Facebookin uusi videosovellus, nimeltään kätevästi Facebook Video, on saapunut ladattavaksi neljännen sukupolven Apple TV:lle. tvOS-versio Facebook Videosta saapui vain päivä sen jälkeen, kun Samsung ehti kertoa vastaavan sovelluksen saapuvan sen älytelevisioille.

Facebook Video on ladattavissa maksutta Apple TV:n App Storesta, ja sisäänkirjautuminen tapahtuu joko vastaamalla mobiililaitteen Facebook-sovellukseen saapuvaan ilmoitukseen tai syöttämällä Apple TV -sovelluksen näyttämä koodi Facebookin verkkosivuille.

Sovelluksen etusivulta löytyy kuusi osiota: Kavereiden jakamat, Seurataan, Sinulle suositeltua, Suosituimmat live-videot, Tallennetut videot sekä Katsottu äskettäin. Jokaisessa osiossa on sivusuunnassa selattavia videoita, joista valittuna oleva lähtee heti pyörimään esikatseluna, äänien kanssa. Videon saa avattua koko ruudulle kaukosäätimellä. Videoista voi tykätä tai muuten reagoida painamalla pitkään kaukosäätimen kosketuspintaa. Lisäksi sovelluksessa voi tarkastella omaa profiilia, jossa näkyvät itse jaetut sekä itse julkaistut videot

Facebook Video on osa somejätin pyrkimystä profiloitua videoalustaksi, sillä yhtiö haluaa kilpailla videomainostuloista Googlen omistaman YouTuben kanssa. Raporttien mukaan Facebook on myös käynyt neuvotteluja omien TV-sarjojen tuottamisesta ja suorien urheilulähetysten näyttämisestä.