Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Facebook testaa ärsyttävän ominaisuuden poistomahdollisuutta

Facebook on kokeilemassa uutta ominaisuutta, jolla käyttäjille tarjotaan mahdollisuus ilmoitusten rajoittamiseen. Mahdollisuutena on valita muun muassa videoista näytettäviä ilmoituksia, profiili-ilmoituksia ja ryhmien ilmoituksia. TechCrunchin mukaan Facebook suunnitteli alun perin ilmoitukset palvelun käyttöä helpottavaksi ominaisuudeksi, mutta yhtiö on sittemmin ymmärtänyt ilmoitusten ärsyttävän monia käyttäjiä. Tästä syystä yhtiö harkitsee nyt mahdollisuutta tarjota käyttäjille pysyvää mahdollisuutta ilmoitusten estämiseksi.

Niille käyttäjille, joille ominaisuus on nyt testimielessä tarjolla, ilmoitukset voi kytkeä pois päältä asetuksista ilmoitukset-osion alta. Toistaiseksi ominaisuus on tarjolla vain rajatulle osalle käyttäjistä ja lopullisessa muodossaan ominaisuus voi vielä muuttua tai poistua kokonaan. Tällä hetkellä Facebook ei ole antanut tarkempia tietoja siitä kuinka isolle käyttäjäkunnalle ominaisuus on annettu testattavaksi tai milloin lopulliset päätökset ominaisuuden käyttöönotosta tehdään.

9to5Macin uutisessa huomautetaan, että Facebookissa on jo nykyisillään tarjolla mahdollisuuksia ilmoitusten rajoittamiseen sovelluksen sisällä. Jos käyttäjä ei halua nähdä sovelluksen sisällä esimerkiksi yläpalkin ystäväilmoituksia, myynti-ilmoituksia tai omaa profiilia koskevia ilmoituksia, on pikavalinnat mahdollista piilottaa kuvaketta pitkää painamalla. Uudistuksen myötä käyttäjän on kuitenkin mahdollista hallita paremmin myös sovelluksen ulkopuolella näytettäviä ilmoituksia.

Facebook testaa tällä hetkellä asetusta, jolla käyttäjillä on parempi kontrolli näytettävistä ilmoituksista.
Facebook testaa tällä hetkellä asetusta, jolla käyttäjillä on parempi kontrolli näytettävistä ilmoituksista.