Facebook tunnustaa: iOS-sovellus on akkusyöppö

Uset käyttäjät ovat huomanneet Facebookin iOS-sovelluksen kuluttavan huomattavan paljon virtaa taustalla ollessaan, jopa silloin, kun sovellukselle ei asetuksissa ole annettu lupaa tehdä päivityksiä taustalla. Facebook on kertonut TechCrunch-sivustolle olevansa tietoinen ongelmasta, ja toivoo julkaisevansa korjaavan päivityksen ”pian”.

Facebookin iOS-sovelluksen virrankulutus on herättänyt huomiota muun muassa MacRumorsin keskustelupalstalla. Eräskin käyttäjä huomasi Facebookin toimineen taustalla kuuden päivän aikana yhteensä lähes yhdeksän tuntia, vaikkei sovellukselle oltu annettu lupaa taustapäivityksiin. Teorioita on esitetty, että kyseessä saattaa olla suunniteltu ominaisuus.Yksi teoria on, ettäsovellus saattaisi jättää hiljaisen ääniraidan taustalle pyörimään vielä sen jälkeen kun käyttäjä poistuu sovelluksesta, ja näin sovellus pääsisi jatkamaan taustaprosessejaan jopa ilman käyttäjän lupaa.

Facebookin edustaja kertoi TechCrunchille, että asiaa tutkitaan, ja toiveissa on julkaista korjaus lähiaikoina. Yhtiöstä ei kuitenkaan otettu kantaa siihen, mikä virrankulutusta aiheuttaa, tai että onko kyseessä vika vai ominaisuus.

Mikäli sovelluksen ylenmääräinen virrankulutus huolettaa, on yksi mahdollisuus poistaa sovellus tässä vaiheessa kokonaan, ja käyttää Facebookia verkkoselaimen kautta.