Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Facebook, Microsoft, Google, IBM ja Amazon lyöttäytyivät yhteen tekoälyn kehittämiseksi

Tekoälyä käytetään tänä päivänä monessa sovellutuksessa aina Applen Siri-avustajasta Facebook-kuvien kasvotunnistukseen. Lyhyessä ajassa uusia käyttötarkoituksia onkin löytynyt huomattava määrä ja tänä päivänä lähes kaikki suuret teknologiayritykset kehittävät teknologiaa omiin tarpeisiinsa sopivaksi.

Tällä hetkellä suurena kysymyksenä on tekoälynjatkokehitys ja sille asetettavat rajoitteet sekäsuurelle yleisölle tiedottaminen. Isoista teknologiayrityksistä Facebook, Microsoft, Google, IBM ja Amazon ovatkin hiljattain ilmoittaneet lyöttäytyvänsä yhteen ja perustavansa Partnership on Artificial Intelligence to Benefit People and Society -ryhmän.

Uuden ryhmän tarkoituksena on jatkokehittää tekoälyä, luoda eettiset ohjenuorat yrityksille ja kertoa suurelle yleisölle tekoälyn toiminnasta. Tarkoituksena ei ole korvata tai yhdistää yritysten omia kehitysprojekteja, vaan kerääntyä ja käydä läpi tekoälyn kehityksen suurempaa kuvaa. Partnership on Artificial Intelligence to Benefit People and Society on myös voittoa tavoittelematon, joten esimerkiksi suoria kuluttajatuotteita ryhmältä ei kannata odottaa.

Tällä hetkellä silmiinpistävänä asiana on Applen puuttuminen isojen teknologiayritysten ryhmästä ja Microsoftin Eric Horvitz kertoikin The Guardianille toiveestaan nähdä Apple mukana toiminnassa.

”Olemme käyneet keskustelu Applen kanssa, ja tiedän että he ovat innokkaita tästä toiminnasta ja haluaisin henkilökohtaisesti nähdä heidät mukana”, Horvitz kommentoi The Guardianille.

Applen Siri on ollut yksi ensimmäisistä varteenotettavista avustajista tekoälyn saralla.

 

Microsoftin Cortana esiteltiin vuonna 2014.