Facebook Messengerin videopuhelut saivat uusia toimintoja

Facebookin Messenger sai talvella mahdollisuuden ryhmävideopuheluille, mutta nyt videopuhelut niin ryhmissä kuin kahden keskenkin ovat saaneet koko liudan uusia ominaisuuksia. Näihin kuuluvat reaktiot, suodattimet, maskit sekä kuvakaappaukset.

Ensimmäisena Facebook esittelee uudistuksista animoidut reaktiot tai emojit, joilla voi osoittaa tunteita videojutustelun lomassa. Reaktiot ovat muualta Facebookista tuttuja, eli mukana on muun muassa ihastumista ja vihastumista, ja emojin valitseminen tuo ruudulle lyhyen animaation reaktiota osoittamaan. Animaatio voi myös olla erilainen riippuen siitä, näkyvätkö käyttäjän kasvot kuvassa vai eivät.

Toinen uudistus on mahdollisuus lisätä filttereitä eli suodattimia videokuvaan. Omaa videokuvaa voi muokata joko hienokseltaan sävyjä säätämällä tai perusteellisesti värejä muuttamalla. Suodattimien vaikutuksia voi myös esikatsella ennen käyttöönottoa.

Kolmas uudistus ovat reaaliaikaiset maskit. Maskeilla voi vaikkapa lisätä kasvoillensa jäniksen nenän ja korvat tai kukkaseppeleen otsalle, ja maskit voivat myös reagoida kasvojen liikkeisiin, kuten suun avaamiseen. Lisäksi mukana on esimerkiksi putoavia sydämiä ja kimaltavia tähtiä, ja niiden toimintaan voi vaikuttaa vaikkapa heilauttamalla kättä kameran edessä. Toisin kuin nopeasti vilahtavat reaktiot, maskit jäävät kuvaan, kunnes ne vaihdetaan tai poistetaan käytöstä.

Neljäntenä uudistuksena on helppo mahdollisuus napata kuvakaappaus videokeskustelusta. Kamerakuvaketta näpäyttämällä tallentuu kuvaruudun näkymä kuvaksi, jonka voi halutessaan jakaa Messengerin Omaan Päivään, videopuhelun muille jäsenille tai muihin sosiaalisen median kanaviin.