Facebook: Lataa tämä sovellus tai synkronoidut kuvasi poistetaan

Facebook on ottanut jälleen kovat keinot käyttöön. Se on kertonut poistavansa käyttäjien puhelimistaan palveluun talteen synkronoimat kuvat – ellei käyttäjä sitten lataa ja kirjaudu sisään Facebookin tuoreella Moments-sovelluksella.

Facebook on antanut aikaa 7. heinäkuuta asti ottaa Moments käyttöön tai ladata kuvat tietokoneelle talteen Facebookilta. Jollei Momentsia ota käyttöön, katoavat kuvat tämän jälkeen Facebookista. Kyse ei ole Facebookissa jaetuista kuvista ja videoista, vaan kuvista, jotka ovat synkronoituneet automaattisesti puhelimesta Facebookiin yksityiseenkansioon.

Facebookiin synkronoidut kuvat ovat jo aiemmin siirtyneet osaksi some-jätin lanseeraamaa Moments-sovellusta, joka on tarkoitettu kuvien ja videoiden yksityiseen jakamiseen pienen piirin kesken.

Facebook toi nyt alkuperäisen kaltaisena poistuvan automaattisen kuvien synkronoinnin osaksi mobiilisovellustaan vuonna 2012. Monet palvelun käyttäjät ovat TechCrunchin mukaan kenties jopa unohtaneet kytkeneensä sen aikanaan päälle ja ovat nyt yllättyneet kaikkien kuviensa löytymisestä Facebookin kansiosta.

Momentsin lataamisen ohella omat kuvat ovat luonnollisesti turvassa myös, jos ne on tallennettuna jonnekin muualle kuin Facebookiin eli vaikkapa puhelimen omaan muistiin, pilvipalveluihin tai siirrettynä tietokoneelle.

Facebook on aiemminkin käytännössä pakottanut käyttäjiä asentamaan lisää sovelluksia säilyttääkseen aiemman toiminnallisuuden. Se on muun muassa poistanut Messenger-keskustelut Facebook-pääsovelluksesta ja vienyt ne tarjolle vain erillisen Messenger-sovelluksen kautta.