Ärsyttävätkö tarinat Instagramissa tai Messengerissä? Nyt ne tulevat myös Facebookiin

Facebook tuo jo Instagramista, WhatsAppista ja Facebook Messengeristä tutun – ja alun perin tietenkin Snapchatista lähes täysin kopioidun – tarinatoiminnon nyt myös Facebook-pääsovellukseensa sen kaikilla Android- ja iOS-käyttäjillä.

Tarinat ovat 24 tuntia esillä pysyviä ja sitten katoavia kuva- ja videojulkaisuja. Myös Facebookissa eri käyttäjien tarinoihin tulee jatkossa pääsemään kotinäkymän ylälaidasta Instagramin tavoin.

Facebook on jo jonkin aikaa testannut tarinoita myös Facebookissa. WhatsAppissa tarinat tunnetaan Tila-nimellä, Messengerissä omana päivänä ja Instagramissa Facebookin tavoin yksinkertaisesti englanniksi vain Stories.

Tarinajulkaisut eivät tule osaksi Facebook-profiilia tai Facebookin tavanomaista uutisvirtaa, jollei käyttäjä erikseen lisää tarinajulkaisuaan myös niille.

Lisäksi Facebook-sovelluksessakin on mahdollista lähettää tarinajulkaisu myös vain valituille kavereille suorana viestinä. Vastaanottaja voi katsoa sen uudelleen kerran ja vastata viestiin.

Uusien ominaisuuksien rinnalla uudistuu Facebookin kamera, joka mahdollistaa jatkossa useampien erilaisten efektien lisäämisen kuviin ja videoihin. Tarjolla on erilaisia maskeja, kehyksiä ja interaktiivisia filttereitä.

Facebook tekee myös yhteistyötä esimerkiksi elokuvabrändien kanssa ja tuo tarjolle maskeja myös Covenant, Despicable Me 3, Guardians of the Galaxy Vol. 2, Power Rangers, Smurfs: The Lost Village ja Wonder Woman -tyylein.

Facebook-sovellusten tässä mainitut muutokset tulevat päivityksinä tämän viikon aikana Androidille ja iOS:lle.