Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Facebook kerää jälleen miljardeja – Messenger ylitti virstanpylvään

Facebookin viestipalvelut ovat kovassa käytössä. Uusimpana yhtiön Messenger-pikaviestin on ylittänyt miljardin aktiivikäyttäjän rajapyykin.

Parin viime vuoden ajan Facebook on aktiivisesti ajanut käyttäjiä Messenger-pikaviestimensä pariin. Pääkeinoinaan yhtiö poisti viestitoiminnon mobiilisovelluksestaan ja myöhemmin on alkanut hankaloittaa viestittelyä myös Facebookin mobiiliverkkosivuilla.

Päätös on herättänyt paljon närää käyttäjien joukossa, mutta nähtävästi riski on ollut kannattava. Facebook Messengerin käyttäjäjoukot lähtivät nimittäin vahvaan kasvuun heti muutosten jälkeen.

Eilen Facebook ilmoitti, että sen Messenger-palvelulla on nyt yli miljardi käyttäjää kuukausittain. Käyttäjämassa on siis tuplaantunut reilussa puolessatoista vuodessa. Yhtiö kiittelee käyttäjiään vuolaasti ja kertoo lisänneensä sovellukseen uuden ilmapalloemojin juhlan kunniaksi.

Messengerin miljardin kuukausikäyttäjän myötä Facebookilla on jo kaksi näihin lukemiin yltävää viestipalvelua. Helmikuussa miljardin käyttäjän rajan ylitti WhatsApp, jonka Facebook osti vuonna 2014.