Facebook käskee – työntekijöiden pitää vaihtaa iPhonet pois

Facebookilla on tätä nykyä jo peräti 1,5 miljardia käyttäjää, mikä tarkoittaa, että palvelua selataan lukuisilla erilaisilla laitteilla ja vaihtelevilla verkkoyhteyksillä. Facebook haluaakin pitää huolta, että sen työntekijät osaavat tarjota käyttäjille parhaan mahdollisen käyttökokemuksen, ja niinpä yhtiössä on annettu monille työntekijöille mahtikäsky vaihtaa oma puhelin iPhonesta Androidiin.

Kyseessä ei suinkaan ole yritys nitistää Applea. Wired kertoo, kuinka Facebookin tuotejohtaja Chris Coxin mukaan valtaosa hänen tiimistään yhtiössä käyttää omana puhelimenaan iPhonea. Koska kuitenkin suurin osa Facebookin käyttäjistä käyttää Android-puhelinta, on Cox käskenyt tiiminsä jäseniä hankkimaan Android-puhelimen. Näin he löytävät paremmin Facebookin Android-versiosta mahdollisia virheitä ja osaavat hieroa käytettävyyden parhaalle mahdolliselle tasolle.

Sen lisäksi, että Facebook haluaa työntekijöidensä hahmottavan palvelun Android-version toimintaa, halutaan yhtiössä myös muistuttaa työntekijöitä kehittyvien markkinoiden heikoista verkkoyhteyksistä. Monet palvelun käyttäjistä asuvat maissa, joissa verkkoyhteydet saattavat olla hitaita, ja niinpä Facebookin työntekijöille tarjotaankin viikoittain mahdollisuutta käyttää Facebookia ikään kuin se olisi hitaan 2G-yhteyden päässä. Työntekijä voi siis halutessaan tunnin ajan käyttää sovellusta hitaasti toimivalla yhteydellä ja näin kehittää palvelua niin, että se toimii mahdollisimman hyvin myös hitailla yhteyksillä.