Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Facebook videoissa pian mainoksia – käyttäjillekin rahaa

Facebook on aloittamassa mainosten näyttämisen videoissa, joita palvelussa julkaistaan. Lisäksi se aikoo ensimmäisen kerran maksaa myös videoiden julkaisijoille YouTuben tavoin, raportoi Recode alan lähteisiin perustuen.

Facebook on aloittamassa videoissa ne keskeyttävien mainosten testaamisen. Useat muut palvelut, kuten YouTube hyödyntävät ennen videoita esitettäviä mainoksia, mutta Facebookin ensimmäinen merkittävä liike mainosten tuomiseksi videoihin poikkeaa tästä – kiitos ilmeisesti palvelun perustajan Mark Zuckerbergin videoita ennen esitettäviä mainoksia hylkivän näkemyksen.

Videojulkaisijoille olisi tulossa mahdollisuus lisätä mainos videoonsa, kun sitä on katseltu vähintään 20 sekuntia. Lisäksi videon kokonaismitan pitää olla vähintään 90 sekuntia. Facebook myy mainokset videoihin ja jakaa julkaisijoille 55 prosenttia tuloista – aivan kuten tekee myös kilpaileva Googlen YouTube.

Tulevat muutokset koskevat kaikenlaisia videoita Facebookissa, mutta todennäköisesti aluksi mainokset rajoittuvat vain tiettyjen julkaisijoiden videoihin ja ne tulevat käyttöön pikku hiljaa useammille käyttäjille.

Aiemmin Facebook on myös testannut jo live-videolähetyksen keskeyttäviä mainoksia ja sallinut julkaisijoiden julkaisevan mainostajien sponsoroimia videoita.