F-Securen ensimmäistä laitetta saatiin odottaa pitkään - kodin nettilaitteet turvaava Sense vihdoin myyntiin

Suomalainen tietoturvayhtiö on tuomassa älykkään, kodin laitteet yhdessä pilvipalvelun kanssa turvaavan Sense-reitittimensä vihdoin myyntiin pitkäksi venyneen odotuksen jälkeen. Alun perin Sensen piti olla markkinoilla jo yli vuosi sitten.

Sense on F-Securen ensimmäinen laite ja myös ominaisuuksiltaan varsin yksilöllinen. Se koostuu itse laitteen lisäksi pilvipalvelusta, jotka yhdessä on tehty suojaamaan kaikkia kodin internetiin kytkettäviä laitteita. Kyse on siis esineiden internetin tietoturvaratkaisusta. Sensen pitäisi suojata hyökkäyksiltä kodin monet laitteet televisioista valvontakameroihin. Tyypillisesti näiden laitteiden tietoturva voi olla heikko ja päivitykset jopa olemattomia. Omaa verkkoaan voi Sensessä hallita älypuhelinsovelluksen avulla.

F-Secure toteaa, että kodeissa on pian enemmän IoT-laitteita kuin maapallolla ihmisiä ja tämän vuoksi on hyvin todennäköistä, että joka kodissa on pian tusinan verran laitteita, jotka ovat yhteydessä nettiin kenenkään huomaamatta.

Luonnollisesti Sense suojaa myös sen kautta kytkettävät perinteisemmät verkkolaitteet, kuten tietokoneet sekä puhelimet. Android- ja Windows-laitteiden osalta Sense-sovelluksen tarjoama suoja ulottuu myös oman kotiverkon ulkopuolelle.

Sensen toimitukset alkavat ensi kuun aikana. Laite ja mukana tuleva vuoden käyttöoikeus maksavat 199 euroa. Tämän jälkeen tilauksen jatkaminen maksaa 9,90 euroa kuukaudessa. Kuukausitilauksella saa Sensen verkkopohjaisen turvapalvelun, muuten laite toimii vain tavallisena Wi-Fi-reitittimenä.

F-Secure tuo Sensen myyntiin omassa verkkokaupassaan sekä operaattorikumppaneidensa kautta ennen jälleenmyynnin laajentumista. Suomi kuuluu ensimmäisiin myyntimaihin ja Sense on jo täällä nyt tilattavissa.