Etsitkö vaihtoehtoa MacBookille? Asuksen uutuus pesee Applen painossa ja paksuudessa

Asus on esitellyt uusimmat kannettavat tietokoneensa, jotka tarjoavat mielenkiintoisen vaihtoehdon Applen MacBook -kannettaville.

Asus oli yksi ensimmäisiä tietokonevalmistajia, jotka toivat markkinoille superohuet, niin sanotut ultrabookit. Tälläkään kertaa muotoilussa ei ole pihistelty. Uusi Zenbook 3 painaa vain noin 0,9 kiloa ja sen paksuus on 11,9 millimetriä. Applen MacBook jää paksuudessa kakkoseksi 13,1 millillä.

Ohuesta muotoilustaan huolimatta uusi Zenbook on tehokas työasema. Tarjolla on Intelin Core i7 -prosessori, 16 gigatavua keskusmuistia ja yhden teratavun SSD-kovalevy.

Zenbook 3:n 12,5-tuumaista näyttöä suojaa uusin Gorilla Glass 4 -lasi ja kannettavan kotelo on valmistettu lujasta alumiinista. Asuksen omien sanojen mukaan se on 40 prosenttia kestävämpi kuin useimpien muiden valmistajien kannettavissa.

Kannettavasta on onnistuttu tekemään ohut pitkälti uudenlaisen tuulettimen ansiosta. Tuulettimen paksuus on vain kolme millimetriä.

Muista ominaisuuksita kannattaa mainita ainakin sormenjälkitunnistin. Kannettavan lataus nollasta 60 prosenttiin onnistuu 49 minuutissa. Täydellä akulla saa noin yhdeksän tunnin käyttöajan.

Zenbookin hinta on saatu pidettyä kilpailukykyisenä. Suomen hintaa ei ole vielä julkistettu, mutta rapakon takana hintalappu on 999 dollaria eli noin 895 euroa (alkaen-hinta). Halvimmassa mallissa on Intelin Core i5 -prosessori ja 4 gigatavua keskusmuistia. Kalleimman mallin hinta lähentelee 2000 euroa.