Etsitkö halpaa tablettia? Tätä laitetta myydään alle 70 eurolla

Tablettia ostavan ei välttämättä kannata maksaa laitteestaan satoja euroja. Jos ominaisuuksiltaan riisutumpi ja prosessoriltaan hitaampi laite riittää, tabletin voi saada reilusti alle 100 eurolla.

Suomessa myydään kiinalaista Aeson-merkkistä 4G-tablettia, jonka hinta on hieman vajaat 70 euroa. Kyse on tarjouksesta, joka mahdollistaa yhden laitteen hankkimisen tähän hintaan.

Kyseessä on melko tuntemattoman kiinalaisvalmistajan tuote, joka soveltuu myös puheluiden soittamiseen. Laite on phablet-kokoluokan tabletti, sillä sen näyttö on 7-tuumainen.

Edullisesta hinnastaan huolimatta halpatablet voi tarjota riittävästi ominaisuuksia, jotta siitä on oikeasti hyötyä. Aesonin laite tukee Googlen Play-kauppaa, joten sovellustarjonta on taattu. Laitteessa on muistikorttipaikka, joten tallennustilakaan ei lopu heti kesken. Onneksi, sillä sisäistä muistia on ainoastaan kahdeksan gigatavua.

Tehonlähteenä on neliydinprosessori, joka ei välttämättä riitä raskaimpien pelien pelaamiseen. Keskusmuistia on yhden gigan verran, joten siinäkään mielessä kyse ei ole teholaitteesta.

Laitteen takana on viiden megapikselin kamera, joka ajaa asiansa peruskäytössä. Aeson toimii Android 5.1 -käyttöjärjestelmällä. Ostajan kannattaa varautua siihen, ettei laite tue kovin pitkään tuoreita käyttöjärjestelmäpäivityksiä.

Painoa laitteella on 270 grammaa.