Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Etsitkö edullista kannettavaa? Tässä parhaat vaihtoehdot

Kannettavien tietokoneiden myynti piristyy yleensä loppukesällä, kun opiskelijat valmistautuvat uuteen lukukauteen. Moni korvaa kannettavan tabletilla, mutta kannettavilla tietokoneilla on edelleen vankka asema opiskelijoiden ja toimistotyöläisten työvälineenä. Moni arvostaa kannettavan tietokoneen parempaa näppäimistöä verrattuna tablettien mobiilinäppäimistöihin.

Edullisen kannettavan ostaja joutuu aina tinkimään komponenteista kuten näytön laadusta, prosessorin tehosta ja muistin määrästä. Halpakannettavien ominaisuudet ovat kuitenkin parantuneet selvästi viime vuosina. Halvimmissakin laitteissa voidaan pyörittää hyvin Windows 10 -käyttöjärjestelmää ja niiden teho riittää mainiosti peruskäyttöön. Laitteissa riittää potkua jopa joidenkin verkkopelien pelaamiseen.

Kovalevyn koko on edullisissa kannettavissa usein rajoitettu ja käyttäjien odotetaan siirtävän tiedostojaan pilvipalveluihin. Lisää tallennustilaa voi saada muistikortilta.

Kokosimme viisi hyvää valintaa edullisemman hintaluokan kannettavista.

Acer Chromebook 14

Hinta: Noin 400 euroa
Keskusmuisti: 4 Gt
Näyttö: 14 tuumaa
Kovalevy: 32 Gt
Käyttöjärjestelmä: Google Chrome OS
Paino, 1,55 kg

Acerin kannettava käyttää muiden Chromebook-mallien tavoin Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmää. Edulliset Chromebookit on tarkoitettu pääsääntöisesti kevyeen työskentelyyn, nettisurfailuun ja tekstidokumenttien käyttämiseen. Chromebookien käyttö perustuu tiedostojen pilvitallennukseen ja muutenkin jatkuva nettiyhteys on välttämätön.

Acerin kannettava täyttää peruskäyttäjän tarpeet ja lisäksi 400 eurolla saa metallisen rakenteen ja pitkän, 12 tunnin akkukeston.

ASUS Vivobook E200HA

Hinta: Noin 280 euroa
Keskusmuisti: 2 Gt
Näyttö: 11,6 tuumaa
Kovalevy: 32 Gt
Käyttöjärjestelmä: Windows 10
Paino, 0,98 kg

Alle kilon painoinen Asus lukeutuu edullisimpiin kannettaviin, mutta siitä huolimatta sen ominaisuudet riittävät hyvin peruskäyttöön. Kooltaan kannettava sopii käyttäjälle, joka haluaa kuljettaa kannettavaa mukanaan kohtuullisen pienessä tilassa. Kannettavassa on uusi aikaisempaa nopeampi UBS 3.0 -liitäntä.

Lenovo Ideapad 100

Hinta: Noin 500 euroa
Keskusmuisti: 8 Gt
Näyttö: 15,6 tuumaa
Kovalevy: 128 Gt
Käyttöjärjestelmä: Windows 10
Paino: 2 kg

Jos kannettavalta halutaan perusmalleja enemmän tehoa mutta ei kuitenkaan huippuominaisuuksia, Lenovon Ideapad on hyvä valinta. Siinä on riittävästi keskusmuistia useamman ohjelman samanaikaiseen käyttöön. Näyttö on miellyttävän iso esimerkiksi elokuvien ja Youtube-videoiden katseluun. Prosessoritehoa on selvästi enemmän kuin edullisimmissa kannettavissa. Painossa Lenovo tosin häviää esimerkiksi Asukselle.

ASUS Transformer Book T100HA

Hinta: Noin 350 euroa
Keskusmuisti: 4 Gt
Näyttö: 10,1  tuumaa
Kovalevy: 64 Gt
Käyttöjärjestelmä: Windows 10
Paino: 1 kg

Transformer-kannettava tarjoaa kannettavan ja tabletin samassa ja se soveltuu siksi käyttäjälle, joka haluaa välillä ottaa mukaan pelkän näytön. Näyttöä voi käyttää kosketuseleillä. Laitteessa on monipuoliset liitännät kuten HDMI ja siihen voi asentaa microSD-muistikortin.