Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Mitä näistä käytät? Vuoden huonoimmat salasanat julki

SplashData on julkaissut vuoden 2015 huonoimpien salasanojen listauksen. Kyseessä on jo viides peräkkäinen kerta, kun yhtiö pureutuu yleisimpiin ja erittäin heikkoihin salasanoihin, joita ihmisten on havaittu käyttävän.

Käsittämättömästi listan kaksi yleisintä salasanaa – ”123456” ja ”password” – ovat samat kuin viime vuoden listauksessa. Muita tuttuja tapauksia ovat esimerkiksi ”qwerty”, ”baseball”, ”football” ja ”abc123”. Sanomattakin lienee selvää, että kyse on erittäin heikoista salasanoista, joita toivomme kaikkien lukijoidemme väistävän.

Listalle on kuitenkin noussut myös uusia tuttavuuksia, kuten ”qwertyuiop” ja ”1234567890”. Nämä osoittavat, että salasanojen mitoista on alettu huolehtia. SplashDatan toimitusjohtaja Morgan Slain kuitenkin huomauttaa, että yksinkertaisiin kuvioihin perustuvissa salasanoissa lisämitasta ei ole juurikaan apua.

Listauksen yhteydessä nostetaan esiin kolme vinkkiä turvallisten salasanojen luontiin. SplashData suosittelee vähintään 12 eri tyyppisen merkin salasanoja – tai ”salalauseita”. Käyttäjien kannattaa myös välttää samojen salasanojen toistoa eri palveluissa. Viimeisenä suosituksena nostetaan esiin salasanojen hallintaohjelmat, joiden avulla on helppo pitää tunnuksensa järjestyksessä ja luoda tarvittaessa satunnaisia salasanoja. Alta voit katsastaa kaikki 25 viime vuoden heikointa salasanaa:

SplashDatan listaus vuoden 2015 huonoimmista salasanoista