Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Erikoinen älypuhelinuutuus: Ei kameroita tai GPS-paikannusta yksityisyyssyistä

Benco V80s on yllättävä kokonaisuus.

Huolet älypuhelinten aiheuttamista yksityisyysongelmista ovat kasvaneet viime aikoina, ja yhtenä reaktiona tilanteeseen kiinalainen älypuhelinbrändi Benco on nyt esitellyt uuden V80s-älypuhelinmallisa.

Benco V80s:stä on jätetty pois yksityisyyden parantamiseksi kamerat sekä GPS-paikannus kokonaan. Erikoisella, jopa koomisella tavalla, puhelimessa on kuitenkin näytön yläreunassa lovi, jossa normaalisti olisi etukameran paikka.

Koska puhelimessa ei ole kameroita tai satelliittipaikannusvastaanotinta, ei näitä toimintoja voi kukaan myöskään hyödyntää puhelimen käyttäjän vakoilemiseen.

Muilta ominaisuuksiltaan Benco V80s on vaatimatonta perustasoa: ominaisuuksia ovat 6,517 tuuman IPS LCD -näyttö HD+-tarkkuudella, Unisoc SC9863A -järjestelmäpiiri, 3 tai 4 gigatavua RAM-käyttömuistia, 32 tai 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, microSD-muistikorttipaikka ja 5 000 milliampeeritunnin akku. Puhelimen yhteydet toimivat 4G LTE:n ja kahden taajuuden Wi-Fin voimin. Sormenjälkilukija on sijoitettu taakse. Käyttöjärjestelmäversioksi kerrotaan Android 11.

Benco V80s:n värivaihtoehtoja ovat hopea ja turkoosinsininen. Puhelimen saatavuudesta tai hinnasta ei ole tarkempia tietoja.

Esimerkiksi yritysmarkkinoille on aiemminkin nähty älypuhelimia, joista on karsittu ominaisuuksia, kuten juuri kamerat, yksityisyys- tai salassapitovaatimuksista johtuen. Benco V80s erottuu kuitenkin näistä siinä, että kyse on ennemminkin kuluttajamarkkinoille tarkoitetusta tuotteesta. Todennäköisesti puhelin tulee kuitenkin myyntiin vain valituissa maissa. Benco-mobiili- ja lisävarustebrändi on varmasti monille tuntematon. Sen omistaa INONE Technology, joka toimii myös ODM-valmistajan muiden brändien tuotteille.

Benco V80s eri väreissä.
Benco V80s eri väreissä.enc