Ericsson teki australialaisoperaattorin kanssa uuden 5G-ennätyksen: peräti 7,3 Gbit/s latausnopeus

Uusi nopeusennätys 5G-verkosta yhteen päätelaitteeseen.

Ruotsalainen verkkoteknologiayhtiö Ericsson kertoo saavuttaneensa yhdessä Qualcommin ja australialaisen Telstra-operaattorin kanssa uuden 5G-latausnopeusennätyksen.

Telstran kaupallisessa käytössä olevasta 5G-verkosta ladattiin testissä tietoa 7,3 Gbit/s -nopeudella yhteen päätelaitteeseen. Ericssonin mukaan kyseessä on uusi maailmanlaajuinen 5G-latausnopeuden ennätys.

Testi suoritettiin Australiassa Gold Coastilla, Queenslandissa.

Testissä hyödynnettiin Ericsson Radio System -tukiasemalla varustettua Telstran mobiiliverkkoa ja yhteensä 800 megahertsin taajuuskaistaa 26 gigahertsin n258-taajuusalueella sekä 100 megahertsin taajuuskaistaa 3,6 gigahertsin n78-taajuudella New Radio Dual Connectivity (NR-DC) -toiminnolla.

Lisäksi testissä käytössä oli nyt 256QAM-modulaatio korkealla mmWave-millimetriaaltotaajuudella, jonka ansiosta onnistuttiin saavuttamaan 7,3 Gbit/s -nopeus verrattuna Telstran kanssa aiemmin helmikuussa 2022 saavutettuun 5,9 Gbit/s -nopeuteen 64QAM-modulaatiolla.

Testissä käytetyssä älypuhelimen tapaisessa testilaitteessa oli käytössä Qualcommin Snapdragon X70 5G -modeemipiiri ja -RF-järjestelmä.

Ericssonin mukaan uusi latausnopeusennätys kuvastaa 5G-verkkojen mahdollisuuksia verkkojen nopeuden ja kapasiteetin kasvattamisessa.

”Olemme iloisia voidessamme työskennellä kumppaneidemme Ericssonin ja Qualcomm Technologiesin kanssa nostaaksemme jälleen mmWave-verkkomme huippulatausnopeuden 7,3 Gbit/s -tasolle, joka on merkittävä hyppy edellisestä saavutuksestamme, 5,9 Gbit/s, tämän vuoden helmikuussa. Parannetut huippulatausnopeudet johtavat suoraan parempaan verkkokapasiteettiin, mikä hyödyttää kaikkia Telstra-asiakkaita. Se on myös jälleen tärkeä askel 5G SA -verkkomme kyvykkyyden kehittämisessä, mikä on olennaista uusien palveluiden toimittamisessa asiakkaillemme”, kommentoi Telstran verkko- ja infrastruktuurijohtaja Iskra Nikolova.

”Tämä uusin saavutus rakentuu Telstran johtajuuteen 5G mmWave -teknologiassa Australiassa alkaen ensimmäisestä 5G-kokeilusta Ericssonin kanssa vuonna 2016 ja asettaen sen jälkeen useita teknologian virstanpylväitä kaupallisissa, käyttöön otetuissa 5G mmWave -verkoissa. Olemme iloisia voidessamme työskennellä Telstran ja Qualcomm Technologiesin kanssa, jotta voimme jälleen asettaa rajoja sille, mitä voidaan saavuttaa 5G:llä, joka on Australian talouden digitalisoinnissa ratkaiseva teknologia ja auttaa rakentamaan australialaisille entistä verkottuneempaa tulevaisuutta”, kommentoi Ericssonin Australian ja Uuden-Seelannin alueen johtaja Emilio Romeo.