Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Entistäkin halvempia 5G-älypuhelimia - Qualcommilta 4-sarjan 5G-järjestelmäpiiri vuoden 2021 alussa

5G-älypuhelinten hinnat ovat painuneet tänä vuonna jo vauhdilla alaspäinkin – Suomessakin tarjouksissa jo alle 300 euron – ja kehitys on jatkumassa samansuuntaisena ensi vuonnakin.

Qualcomm on nyt kertonut laajentavansa vuoden 2021 ensimmäisestä neljänneksestä alkaen 5G-mobiiliverkkoyhteyden tuen myös edullisempiin 4-sarjan järjestelmäpiireihinsä. Varsinaista uutta järjestelmäpiiriä Qualcomm ei vielä tänään julkistanut, vaan kertoi sellaisen olevan vasta tulossa ja lisätietoa seuraavan myöhemmin. Ensimmäisten uutta 4-sarjan 5G-järjestelmäpiiriä käyttävien älypuhelinten pitäisi kuitenkin tulla markkinoille jo tammi-maaliskuussa 2021.

Aiemmin Qualcomm on tarjonnut 5G-tukea 8-sarjassa (Snapdragon 855 / 855+, 865 / 865+), 7-sarjassa (765, 765G ja 768G) sekä 6-sarjassa (Snapdragon 690).

Qualcommin referenssilaite 4-sarjan 5G-järjestelmäpiirille.

Qualcommin referenssilaite 4-sarjan 5G-järjestelmäpiirille.

“Qualcomm jatkaa tienraivaajana 5G:n kaupallistamiselle suuressa mittakaavassa, ja 5G:n laajentumisen Snapdragon 4 -sarjaan odotetaan koskettavan alueita, joilla on tällä hetkellä yhteensä yli 3,5 miljardia älypuhelinkäyttäjää”, kommentoi Qualcommin johtaja Christiano Amon. “Snapdragon 4 -sarjan 5G-mobiilialusta on suunniteltu ylittämään massamarkkinasegmentin odotukset tuomalla joukon pääasiassa huippu- ja keskiluokan ominaisuuksia saataville laajemmalle yleisölle. Se toteuttaa lupausta 5G:n tuomisesta saataville kaikille älypuhelinkäyttäjille.”

Ensimmäisten joukossa Qualcommin kumppaneiksi uuden 4-sarjan 5G-järjestelmäpiirin käyttäjinä ovat ilmoittautuneet Xiaomi, Motorola ja Oppo.

“2020 merkitsee 5G:n yleistymisen vuotta. Osana 5G-käyttöönoton laajentamista olemme esitelleet useita 5G-älypuhelimia Snapdragon 8- ja 7-sarjojen 5G-mobiilialustoilla. Tänään on innostavaa nähdä Qualcomm Technologiesin laajentavan 5G:tä Snapdragon 4 -sarjaan, kiihdyttäen 5G:n maailmanlaajuista kaupallistamista. Xiaomista tulee olemaan yksi ensimmäisiä laitevalmistajia, joka esittelee 5G-älypuhelimen Snapdragon 4 -sarjan 5G-mobiilialustalla”, kommentoi Xiaomin perustaja ja toimitusjohtaja Lei Jun.

Snapdragon 4 -sarjan piirillä varustettujen 5G-älypuhelinten hintatasosta ei ole annettu viitteitä, mutta todennäköisesti hinnat painuvat lähemmäs 200 euroa tai jopa alle.

Qualcomm odottaa 5G:lle nopeaa kasvua.

Qualcomm odottaa 5G:lle nopeaa kasvua.