Tiiseri: Mitä jos älypuhelimen etukameran vieressä olisi toinen näyttö?

Huhujen mukaan LG on aikeissa julkistaa V10-nimellä kulkevan älypuhelimen, jossa on päänäytön lisäksi pieni lisänäyttö tiedotteille. Nyt huhu on viimein muuttunut faktaksi, sillä yhtiö on itse julkaissut uutta ominaisuutta vilauttavan videon.

LG:n eilen julkaisema lyhyt video esittelee hieman vihjailevasti älypuhelinta, jossa etukamera on sijoitettu aivan vasempaan laitaan näytön yläpuolella. Kameran oikealle puolelle on taas sijoitettu pieni lisänäyttökaistale.

Videolla pikkunäyttö paljastaa meille sanat ”tulossa pian” ja päivämäärän 1. lokakuuta 2015. Nämä ovat luonnollisesti osa mainosta, mutta on hyvin oletettavaa, että toista näyttöä käytetään myös oikeasti erilaisten tietojen ja ilmoitusten esittämiseen. Näin se toimisi siis hieman Samsung Galaxy S6 edgen näyttöreunan tavoin. Ideana lienee se, että tiettyjä tietoja voidaan vilkaista pikkunäytöltä nopeasti ilman päänäytön herättämistä, mikä säästää aikaa ja virtaa.

Tietojen esittämisen lisäksi on mahdollista, että pikkunäyttö voi tarjota oikoreittejä sovelluksiin. Tästä vihjaavat aiemmin nähdyt V10-vuotokuvat.

Tässä vaiheessa on siis selvää, että LG esittelee uuden kaksinäyttöisen älypuhelimen lokakuun alussa. Kakkosnäytön tarkat käyttötarkoitukset ja -tavat ovat kuitenkin vielä hieman avoinna. Samoin V10-nimitys voi muuttua julkistuksen yhteydessä.