Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Ensimmäiset käyttäjäkokemukset iPhone X:stä julki

Kun alkuperäinen iPhone julkaistiin vuonna 2007, oli Steven Levy yksi ensimmäisistä, jotka tekivät puhelimesta arvostelun. Nyt kymmenen vuotta myöhemmin, on Levy jälleen päässyt arvioimaan uutta iPhonea ensimmäisten joukossa, tälle kertaa iPhone X:ää.

Levy toteaa iPhone X:n isoimmaksi muutokseksi näytön, joka kokonsa puolesta karkeasti vastaa iPhone 8 Plussan näyttöä iPhone 8:n rungossa. Verrattuna vanhempiin iPhone-malleihin tai Android-puhelimiin, totesi Levy uuden näytön olevan ”suuri nautinto”.

Kun keskustelu siirtyi Face ID -kasvojentunnistukseen, piti Levy uutta lukitusjärjestelmää luotettavana, muttei aina täydellisenä. Tietyissä tapauksissa iPhone X ei avannut puhelimen lukitusta huolimatta siitä, että puhelimella oli suora yhteys kasvoihin. Applelta itseltään syyksi on ehdotettu katsekontaktin puuttumista, sillä puhelin ei välttämättä avaudu, jos käyttäjä ei katso puhelinta.

Face ID:n lisäksi Levy mainitsi videollaan uudet ”kosketuseleet” osa-alueena, joka vaatii käyttäjältään totuttelua. Kotipainikkeen puuttuminen on siirtänyt ison joukon puhelimen toiminnoista kosketusnäytöllä tehtävien eleiden taakse, joista osa toimii luonnollisemmin kuin toiset. Kyse on enemmän tottumiskysymyksestä kuin varsinaisesta ongelmasta.

Huolimatta yksittäisistä kehityskohteista, antoi Levy uudelle iPhonelle pääasiassa positiivista palautetta. Kokonaisuudessaan miehen ajatukset iPhone X:stä voi lukea Wiredin nettisivuilta, minkä lisäksi pikakatsauksen puhelimen toimintaan saa tänään julkaistulta YouTube-videolta.