Esimakua seuraavasta Android-versiosta

Seuraavan Android-version esittely lähestyy vääjäämättä ja tietoja on alkanut pikkuhiljaa valua julkisuuteen. Android Police on nyt esitellyt Android N:n ilmoituksiin ja pika-asetuksiin tehtäviä muutoksia.

Google aikoo nähtävästi uudistaa Android N:ssä yläpalkista löytyviä ilmoituksia ja pika-asetuksia. Ilmoitukset ovat jatkossa koko näytön levyisiä ja tarjoavat heti kättelyssä aiempaa enemmän tietoa tapahtumista. Ilmoitusten yhteydessä esitettäviä sovellusikoneita on sen sijaan pienennetty ja ne ovat vähemmän päällekäyviä.

Ilmoitusten mukana koko alasvedettävä yläpalkki asetuspainikkeineen on laajennettu koko ruudun leveydelle. Aiemmasta poiketen pieni joukko pika-asetuksia on heti tarjolla ilmoitusten yläpuolella ja lisää saa tuttuun tapaan esiin toisella pyyhkäisyllä. Varsinainen pika-asetusnäkymä on Android N:ssä jaettu useammalle sivulle.

Aiemmin olemme jo nähneet Android N:n asetuksiin oletettavasti lisättävän sivuvalikon. On kuitenkin hyvä muistaa, että kaikki huomiot perustuvat toistaiseksi varhaiseen Android N -versioon, eli yksityiskohdat voivat muuttua vielä ennen version julkaisua. Android N:n ensiesittelyn odotetaan tapahtuvan Google I/O -konferenssissa toukokuun lopulla.

Vasemmalla nykyinen yläpalkki, oikealla Android Policen mukaelma Android N:n nykytilasta.