Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Ensiarviot Microsoftin erilaisesta älypuhelimesta: laitteen laadusta kehuja, ohjelmistosta ja kamerasta haukkuja

Microsoftin kaksinäyttöinen Surface Duo on massasta poikkeava älypuhelin, joka keräsi ensiesittelynsä jälkeen suuren huomion. Nyt laitteesta on julkaistu ensimmäiset arvostelut.

Arvioiden anti on helppo kiteyttää: Microsoft Surface Duo on erittäin laadukas, mutta keskeneräinen. Keskeneräisyys on selvää etenkin ohjelmistossa, joka monien arvostelijoiden mukaan on paikoitellen jopa lähes mahdoton käyttää optimoinnin ollessa vasta alkeistasolla.

Surface Duo on ulkoisesti erittäin laadukas, ja arvostelijat ovat kehuneet etenkin saranarakennetta ja yleistä laatutuntumaa. Monien mielestä laite on kuitenkin puskettu markkinoille liian nopeasti, sillä ohjelmisto ei yksinkertaisesti ole valmis. Surface Duoa kuvataankin laitteeksi, joka on vielä lähes prototyyppitasolla.

Monia hämmentää myös se, että Surface Duossa ei ole ensinkään mikrofonia ulkoreunoilla, joten laite on avattava tablettimaiseksi aina puheluun vastattaessa. Tämä puolestaan tekee käytöstä kiusallisen vaikeaa etenkin julkisilla paikoilla.

Samaten kamera sai osakseen lähinnä risuja sekä ohjelmistonsa että yleisen käytettävyytensä osalta. Potentiaalia on, mutta optimointia tarvitaan vielä runsaasti.

Microsoft toi Surface Duon myyntiin Pohjois-Amerikassa 10. syyskuuta 1 399 Yhdysvaltojen dollarin, noin 1 200 euron, hintaan. Eurooppaan kaksinäyttöinen älypuhelimen, tabletin ja tietokoneen yhdistämään pyrkivä Surface Duo ei ole vielä rantautunut.

Microsoft Surface Duon arvosteluvideoita voit katsella alta.