Ensiarviot Apple Watchin uudesta versiosta: ei toimi kunnolla – Apple lupaa korjauksen yhteysongelmiin

Uudesta Apple Watch Series 3:sta tulee ensi kerran tarjolle myös mobiiliverkkoyhteyden sisältävä versio – tosin ei Suomessa tai monessa muussakaan maassa. Mobiiliverkkoyhteyden sisältävän Apple Watch Series 3 GPS + Cellularin myynti rajoittuu aluksi vain alle 10 maahan.

Ensiarvioissa sisäänrakennettua mobiiliverkkoyhteyttä on pidetty hyvänä lisänä Watchiin, mutta samalla sen kanssa on ollut paljon ongelmia. Lisäksi akunkesto lyhenee mobiiliverkkokäytössä murto-osaan tavallisesta, mikä toki oli jo ennakkoon odotettavissakin.

Sekä The Verge että ainakin Wall Street Journal raportoivat omissa arvioissaan vastaavista yhteysongelmista. Mobiiliverkkoihin kytkeytymisen sijaan Apple Watch kytkeytyy tuntemattomiin Wi-Fi-verkkoihin, mikä puolestaan rikkoo mobiiliverkkoyhteyden toiminnan.

Aluksi Apple korvasi The Vergen testilaitteen toisella, mutta samat ongelmat toistuivat tässä toisessakin yksilössä. Nyt Apple on kommentoinut asiaa: ”Olemme saaneet tietoomme, että Apple Watch Series 3:n liittyessä Wi-Fi-verkkoihin ilman tunnistautumista, se saattaa ajoittain estää kelloa käyttämästä mobiiliyhteyttä”, kommentoi Apple muun muassa The Vergelle. ”Tutkimme ongelman korjaamista tulevassa ohjelmistopäivityksessä.”

Apple on näin vahvistanut merkittävän ongelman uutuustuotteessaan, jonka toimitukset alkavat jo tämän viikon perjantaina ensimmäisillä markkinoilla.

Mobiiliverkkoyhteyttä voi uudessa Apple Watchissa hyödyntää puheluihin, tekstiviesteihin, Sirin sekä muun muassa Apple Mapsin käyttöön. Jatkossa Watchilla voi myös suoratoistaa musiikkia Apple Music -palvelusta, mutta tämä tulee mahdolliseksi vasta tulossa olevan päivityksen myötä.