Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Ennätysnopea 200 watin pikalataus tulossa pian älypuhelimiin - voidaan nähdä ensimmäisenä iQOO-älypuhelimessa

Älypuhelinten pikalatausten teholukemat ovat nousseet jatkuvasti viime vuosina.

Seuraavaksi teholukemat uudella tasolle on nostamassa jo peräti 200 watin pikalataus.

Toistaiseksi Suomen markkinoilla on nähty useampia älypuhelimia 120 watin pikalatauksella, ja Realme GT Neo 3 on nyt tuomassa 150 watin pikalatauksen Suomeen. Näillä tehoilla älypuhelinten akut latautuvat tyhjästä täyteen reilussa tai Realmen osalta vajaassa vartissa.

Nyt vuotaja Digital chat station on kertonut, että tuleva iQOO 10 Pro -älypuhelin tulee sisältämään jopa 200 watin pikalatauksen. iQOO on kiinalaisen älypuhelinvalmistajan Vivon toinen brändi.

Vuotajan mukaan 200 watin pikalatauksella akku tulee latautumaan prototyypin perusteella täyteen jopa vain 12 minuutissa, vaikka kapasiteetiltaan akku tuleekin olemaan melko kookas. Tarkkaa kapasiteettia ei kuitenkaan ole vielä toistaiseksi paljastettu.

Aiemmin samainen vuotaja kertoi 200 watin pikalatauksesta jo Vivon osalta. Tuossa yhteydessä mainituksi tuli myös 200 watin tehon syntyvän 20 voltin jännitteen ja 10 ampeerin sähkövirran yhdistelmänä.

Huipputehokkaan ja -nopean pikalatauksen ohella iQOO 10 Pro tulee sisältämään ainakin Qualcommin tuoreen Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiirin. Huhuttuja ominaisuuksia ovat myös 2K-tarkkuuden LTPO AMOLED -näyttö joustavasti mukautuvalla 120 hertsiin yltävällä virkistystaajuudella, 50 megapikselin pääkamera sekä 65 watin langaton lataus.

Muista älypuhelinvalmistajista Xiaomi esitteli jo noin vuosi sitten 200 watin langallista pikalatausta prototyypin tasolla. Markkinoilla myytävissä älypuhelimissa 200 watin pikalatausta ei ole kuitenkaan vielä nähty, ja Vivo tai sen iQOO-brändi voi ehtiä hyvin ensimmäiseksikin sen kanssa. Julkistuksen on spekuloitu tapahtuvan heinäkuun aikana.

iQOO 10 -sarjan lisäksi huhujen mukaan tulossa brändiltä on lähiaikoina myös iQOO 9T muun muassa Intian markkinoille, varustettuna myös Snapdragon 8+ Gen 1:llä ja esimerkiksi 120 watin pikalatauksella.