Elop astui julkisuuteen: Nokia-ajat olivat vaikeita – iPhonen lanseeraus oli harvinainen mullistuksen hetki

Nokian entinen toimitusjohtaja Stephen Elop on astunut julkisuuteen siirryttyään aiemmin tänä vuonna australialaisen Telstra-operaattorin johtotehtäviin. Elop esiintyi Telstran konferenssissa Melbournessa, kertoo The Australian.

Elop on nyt kommentoinut myös Nokia-aikojaan kuvaten niitä erittäin vaikeiksi, sillä hän liittyi Nokian palvelukseen kolme vuotta Applen iPhonen esittelyn jälkeen.

– Kun maailma muuttuu perustavalla tavalla, silloin meidän alallamme tehdään ja menetetään suuria omaisuuksia, kommentoi Elop, joka kuvasi iPhonen esittelyä tällaiseksi ”harvinaiseksi sukupolven muutoksen kaltaiseksi mullistukseksi”.

Vaikka iPhonessa ei Elopin mielestä ollut mitään kovin erikoista insinöörisuunnittelun näkökulmasta, oli se ensimmäinen kerta kun tietokoneen käyttöliittymä oli tehty hyvin.

– Suurten epätoivon ja myllerryksen aikoina on olemassa mahdollisuus tehdä asioita eri tavalla ja Nokia on nyt keskittynyt toimittamaan verkkolaitteita, Elop totesi ja mainitsi uskovansa aidosti loistavilla yrityksillä olevan kykyä selviytyä ja menestyä läpi mullistavien aikojen, usein keksien itsensä perustavalla tavalla uudelleen.

Elop johti Nokiaa loppuvuodesta 2010 aina puhelinliiketoiminnan Microsoftille myynnistä tiedottamiseen saakka vuonna 2014. Elop löi Nokian puhelinten tulevaisuuden osalta kaiken peliin Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmän puolesta, mikä osoittautui huonoksi vedoksi.

Elop jätti Microsoftin kesällä 2015, kun hänen paikkansa organisaatiossa katosi. Elop oli mukana Microsoftin uuden toimitusjohtajan valinnassa Steve Ballmerin seuraajaksi, mutta hävisi valinnan Satya Nadellalle.

Australialaisoperaattori Telstralla Elop toimii johtoryhmässä vastaten sen teknologiasta, innovaatiosta sekä strategiasta.