Elon Musk: nämä käyttäjät saavat jatkossa X:n Premium-tilauksen ilmaiseksi

Osa viestipalvelu X:n käyttäjistä saa nyt Premium-jäsenyyden ilmaiseksi.

Tarjous koskee kuitenkin vain harvoja.

Elon Musk tiedottaa omistamansa viestipalvelu X:n tarjoavan nyt ilmaisen Premium- tai Premium+-jäsenyyden kaikille, jotka täyttävät ehdot. Ehdot ovat kuitenkin varsin tiukat ja edellyttävät suurta suosiota.

Kaikille vähintään 2 500 ”tilaajaseuraajaa” haalineille on tarjolla ilmainen Premium-jäsenyys ja kaikille 5 000 samanmoista keränneille puolestaan maksuton Premium+-tilaus.

On hyvä huomata, ettei kyse ole 2 500 tai 5 000 seuraajasta, vaan nimenomaan tilaajaksi ryhtyneestä seuraajasta. Käytännössä tuhansien seuraajien on siis itse oltava Basic-, Premium- tai Premium+-tilaajia, jotta Muskin tarjouksesta pääsisi hyötymään.

Analyytikko Oliver Aleksander vastasi Muskin X-julkaisuun selventämällä, kuinka harvoja tarjous itse asiassa koskee. Yli 2 500 tilaajaseuraajaa keränneitä tilejä on vain kahdeksan, yli 5 000:een yltäviä sen sijaan vaivaiset neljä kappaletta.

”Eli neljä henkilöä (Elon mukaan lukien) säästävät 20 dollaria kuukaudessa ja neljä muuta 10 dollaria”, Aleksander kuvailee helmikuun 2024 tilastoihin viitaten.

Käytännössä lupaus ilmaisesta Premium- tai Premium+-jäsenyydestä on siis ani harvojen etuoikeus. Muskin sanojen perusteella etu vaikuttaa kuitenkin tulleen jäädäkseen.

Aiemmin Twitterinä tunnettu viestipalvelu X tarjoaa Premium- ja Premium+-käyttäjille monenlaisia etuja sinisestä vahvistusmerkistä tavanomaista pidempiin julkaisuihin. Myös Grok-tekoälymalli on nyt molempien Premium-luokkien saatavilla, mutta Basic-tilaukseen se ei sisälly.