Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Elisan 5G-verkko nyt jo yli sadalla paikkakunnalla - verkon alueella asuu puolet suomalaisista

Elisan 5G-verkko on nyt laajentunut yli sadalle paikkakunnalle Suomessa.

Verkon alueella asuu nyt jo puolet suomalaisista.

Alkuvuoden aikana Elisan 5G-verkkoa on laajennettu eri puolilla Suomea. Viimeisimpänä uuden mobiiliteknologian rakentaminen on alkanut muun muassa Torniossa, Suonenjoella, Alavudella, Laihialla ja lukuisilla muilla paikkakunnilla. Elisan nopea 5G on saatavilla jo yli sadalla paikkakunnalla Suomessa.

“100 paikkakuntaa on iso lukema kun miettii, että verkon laajamittainen rakentaminen alkoi reilu vuosi sitten. Verkon laajentamista on tukenut suomalaisten nopea siirtyminen uuden teknologian käyttäjiksi, joka on itseasiassa tapahtunut jopa hieman vauhdikkaammin kuin edellisen mobiiliverkkosukupolven kohdalla”, Elisan verkkoratkaisuista vastaava johtaja Sami Rajamäki kertoo.

Suuressa osassa Elisan 5G-paikkakunnista verkon alueella asuu vähintään puolet paikkakunnan asukkaista. Esimerkiksi Helsingissä Elisan 5G-verkon alueella on jo yli 90 prosenttia kaupunkilaisista ja koko pääkaupunkiseudulla yli 80 prosenttia. Oulussa Elisan 5G-verkon alueella asuu yli 80 prosenttia asukkaista, Turussa, Seinäjoella ja Tampereella vastaava lukema on yli 70. Pienemmistä paikkakunnista kärkeä pitää Raisio, jossa Elisa 5G-verkon alueella asuu peräti 98 prosenttia asukkaista. Ylivieskassa, Pietarsaaressa, Kemissä ja Hyvinkäällä väestöpeittoprosentti on liki 80 prosenttia tai yli.

“Verkon kattavuus on käyttäjän näkökulmasta varmasti yksi tärkeimmistä asioista ja sen eteen olemme tehneet paljon töitä. Toki on paikkoja, jossa verkon rakentaminen on vasta aluillaan, mutta yhä useammassa kunnassa jo valtaosa ihmisistä asuu 5G-verkkomme alueella”, Rajamäki jatkaa.

Jo aiemmin ennen verkon viimeaikaista laajentumista valmistuneen ajomittaustutkimuksen mukaan Elisan 5G-verkko on kattavin Suomessa. Samaa kertovat myös operaattorien ilmoittamat muut tiedot. Muista operaattoreista DNA on kertonut viimeksi 5G-verkkonsa väestöpeiton nousseen yli 2 miljoonan ihmisen asuinpaikan 86 eri paikkakunnalla, ja Telian mukaan sen 5G-verkko toimii lähes 60 paikkakunnalla. Elisan 5G-verkko on kolmesta operaattorista selvästi laajin väestöpeitoltaan.

5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. 5G:n käyttöä varten tarvitsee 5G:tä tukevan päätelaitteen, 5G-liittymän sekä tulee olla 5G-verkon alueella. Elisa myy 5G-liittymiä 300, 600 ja 1000 Mbit/s -nopeuksilla.

5G:n voi hankkia mobiililaitteeseen tai sitä voi käyttää kiinteän yhteyden korvaajana ulkoasennuksella kodin tai pienehkön yrityksen yhteisenä yhteytenä.

Tarkemmin Elisan 5G-kuuluvuusalueisiin voi tutustua sen sivuilla.