Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Elisan 5G-verkko jälleen uudelle paikkakunnalle - Hartola on jo 64. paikkakunta

Elisan 5G-verkko on avautunut nyt myös Hartolaan, jossa verkko kattaa aluksi keskustan aluetta.

Hartola on jo 64.paikkakunta, jonne Elisa on avannut 5G-verkon. Kokonaisuudessaan verkon alueella asuu jo yli 1,8 miljoonaa suomalaista.

5G-älypuhelinten myynti on kasvanut vauhdilla vuoden 2020, ja todellinen läpimurto tapahtui kesän aikana. 5G-älypuhelimella saa käytöönsä 5G-verkon mahdollistamat, 4G-verkkoihin nähden jopa moninkertaiset tiedonsiirtonopeudet sekä jatkossa verkkojen kehittyessä myös entistä pienemmän viiveen. 5G:llä voi myös korvata tarvetta kodin kiinteälle kuituyhteydelle.

“5G mahdollistaa erittäin nopean yhteyden kotiin tai pienen yrityksen liiketilaan, jolloin samaa liittymää voi käyttää useampi henkilö yhtä aikaa laadun kärsimättä. Nopea yhteys tuo sujuvuutta arkeen, erityisesti nyt poikkeusoloissa, kun yhteyttä asiakkaisiin, ystäviin ja sukulaisiin pidetään entistä enemmän videoyhteyksien avulla”, Elisan Hämeen alueen aluejohtaja Kalle Lehtinen sanoo.

Elisan 5G-verkko palvelee Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Rovaniemellä, Kotkassa, Porvoossa, Mikkelissä, Kokkolassa, Salossa, Hyvinkäällä, Lohjalla, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Kirkkonummella, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kajaanissa, Kaarinassa, Nokialla, Ylöjärvellä, Savonlinnassa, Kangasalalla, Riihimäellä, Raaseporissa, Raahessa, Raisiossa, Lempäälässä, Hollolassa, Sipoossa, Siilinjärvellä, Iisalmessa, Mäntsälässä, Hartolassa, Kemissä, Jämsässä, Liedossa, Pirkkalassa, Naantalissa, Heinolassa, Orimattilassa, Kuusamossa, Sotkamossa, Muuramessa, Kauniaisissa, Iitissä, Kittilässä, Siuntiossa, Savitaipaleella, Kolarissa ja Nilsiässä.

Tarkemmin Elisan 5G-kuuluvuusalueisiin voi tutustua sen sivuilla.

Elisa toi ensimmäisenä operaattorina Suomessa myyntiin 5G-päätelaitteet ja liittymät keväällä 2019, ja myy tällä hetkellä asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä 300, 600 ja 1000 Mbit/s -nopeuksilla.

Kaikkien kolmen eli DNA:n, Elisan ja Telian 5G-verkot toimivat kaikki Suomessa jo kymmenillä eri paikkakunnilla. Elisan 5G-verkko on todettu toistaiseksi kattavimmaksi. Sen väestöpeitto yltää yli 1,8 miljoonaan, kun DNA on ylittänyt 1,6 miljoonan ja Telia 1,4 miljoonan rajan.