Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Elisan 5G nyt 30 eri paikkakunnalla ympäri Suomea – verkko avautui viimeksi Kempeleessä

Elisan 5G-verkko löytyy nyt 30 paikkakunnalta Suomessa. Uusimpana paikkakuntana verkko on laajentunut Kempeleeseen. Samalla Elisa on kertonut 5G-verkkonsa laajentumisesta Oulussa.

Ensimmäisessä vaiheessa Kempeleen 5G-verkkoa on rakennettu muun muassa Ollilan, Ristisuon ja Riihivainion alueille. Kempeleen 5G-verkon avauksen kanssa Elisa on laajentanut olemassa olevaa 5G-verkkoaan Oulussa muun muassa Rajakylän, Pateniemen ja Kontinkankaan alueille. Loppukesän aikana verkkoa laajennetaan vielä muun muassa Oulunsaloon. Alun perin verkko avautui marraskuussa 2019.

Elisa aloittaa alueella lähitulevaisuudessa myös 5G Kotinetti -palvelun myynnin, joka mahdollistaa 5G-yhteyden hyödyntämisen kodin kiinteän yhteyden tavoin.

”Uusi 5G-verkko täydentää erinomaisesti Kempeleen kuntastrategiaa, jossa digitaalisten ratkaisujen sekä sähköisten palveluiden kehittämisellä on merkittävä rooli. Kempeleessä yritykset ovat valtakunnallisestikin tarkasteltuna digitalisaation edelläkävijöitä, ja odotankin innolla mitä mahdollisuuksia uusi mobiiliteknologia niille luo”, Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi sanoo.

”Olemme halunneet rakentaa 5G-verkkoa valtakunnallisesti alusta lähtien. Oulun verkko oli avautuessaan yksi maailman pohjoisimmista verkoista. Alueella on paljon mobiilikäyttäjiä sekä yrityksiä, jotka voivat hyödyntää uutta teknologiaa. Laajennuksen myötä 5G:n hyödyt ovat yhä useamman saatavilla”, Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Jarmo Mikkola kertoo.

Elisan 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Salossa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kempeleessä, Kangasalalla, Raahessa, Raisiossa, Iisalmessa, Kemissä, Heinolassa, Kuusamossa ja Siuntiossa.

Tarkemmin Elisan 5G-kuuluvuusalueeisiin voi tutustua sen sivuilla.

Elisa toi ensimmäisenä operaattorina Suomessa myyntiin 5G-päätelaitteet ja liittymät keväällä 2019, ja myy tällä hetkellä asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä 300, 600 ja 1000 Mbit/s -nopeuksilla.

Myös muut operaattorit, DNA ja Telia, jatkavat 5G-verkkojensa laajentamista ja ovat myös avanneet verkkonsa jo myös useissa kaupungeissa ympäri Suomea. Telian osalta laajentumisesta voit lukea tästä ja DNA:n osalta tästä. DNA on avannut 5G-verkkonsa 20 paikkakunnalle ja Telia on keskittynyt toistaiseksi verkkonsa laajentamiseen seitsemässä suurimmassa kaupungissa ja niiden lähialueilla.