Elisa uudisti Pilvilinna-tallennuspalvelunsa – suomalainen vaihtoehto on yhä teknologiajättien palveluja kalliimpi

Elisa uudistaa Pilvilinna-pilvitallennuspalvelunsa. Uudistettu palvelu on Elisan mukaan aiempaa suorituskykyisempi, helppokäyttöisempi ja edullisempi. Myös käyttöliittymä sekä ulkoasu on uudistettu PC-, Mac- ja mobiilisovelluksissa.

Pilvilinnan uusi versio tulee myös edullisemmalla hinnalla ja eri tallennustilavaihtoehtoina, jotka on listattu alla. Tarjolla on myös nyt 6 kuukauden tarjoushintana ilmaiseksi 25 gigatavua tai 3,45 eurolla kuukaudessa 500 gigatavua pilvitallennustilaa.

Vaikka Pilvilinnan hintoja on laskettu, jäävät ne tunnetuimpia vaihtoehtoja kalliimmiksi. Esimerkiksi ulkomaisista kilpailijoista Dropbox tarjoaa 9,99 eurolla kuukaudessa 1000 gigatavun tallennustilaa ja Apple 2,99 eurolla kuukaudessa 200 gigatavun iCloud-tallennustilaa tai 0,99 eurolla 50 gigatavua. Ilmaiseksi Dropboxissa saa 2 gigatavua ja Applelta 5 gigatavua. Google puolestaan tarjoaa ilmaiseksi 15 gigatavua ja 100 gigatavun hinta on sillä 1,99 euroa kuukaudessa ja 1 teratavun sama kuin Dropboxin, 9,99 euroa kuukaudessa. Microsoftilta saa 1 teratavun OneDrive-allennustilaa ja Office 365:n 7,00 eurolla kuukaudessa ja pelkästään 50 gigatavua tallennustilaa 2,00 eurolla kuukaudessa.

Ulkomaiset palvelut eivät juuri tarjoa 500 gigatavun vaihtoehtoa, joten jos tilaa tarvitsee enemmän kuin 100-200 gigatavua mutta ei kuitenkaan yli 500 gigatavua, voi Elisa Pilvilinna olla vahva vaihtoehto myös hinnaltaan.

Elisa Pilvilinna-palvelun hinnat.
Elisa Pilvilinna-palvelun hinnat.

”Useimmat pilvipalvelut ovat vain mekaanisia tallennustiloja, eivät aitoja palveluita. Monet ihmiset kokevat erilaisten järjestelmien aiheuttavan ylimääräistä harmia, mutta me pyrimme vähentämään asiakkaidemme tuskaa helpottamalla heidän elämäänsä tarjoamalla hyödyllisiä palveluita. Pilvilinna Plus on esimerkki tällaisesta. Palvelun kautta voit esimerkiksi jakaa haluamasi kuvat suoraan someprofiiliisi”, Elisan liiketoimintajohtaja Matias Castrén kertoo.

Pilvilinna-palveluun kytkettyjen laitteiden maksimimäärää ei ole rajoitettu, eli esimerkiksi koko perheen laitteiden tiedot voi siirtää samaan Pilvilinnaan – helposti joko manuaalisesti tai automaattisesti. Palveluun voi siirtää kaikenlaisia tiedostoja: kuvia, musiikkia tai vaikkapa yhteystietoja. Mukana on myös hakuominaisuus.

”Pilvilinna Plus on kotimainen palvelu. Palveluun siirretyt tiedot talletetaan Suomeen, suomalaisille palvelimille, kuten edellisessäkin versiossa. Pilvipalvelun toteutus on tietoturvallinen, eikä asiakkaan tarvitse huolehtia siitä, että joku pääsisi hyödyntämään hänen tietojaan”, Castrén sanoo.