Elisa tuo myyntiin eSIM-liittymät 14. kesäkuuta alkaen

Elisa tuo 14. kesäkuuta alkaen eSIM-liittymät kuluttaja-asiakkaille sekä yritysasiakkaiden teollisiin IoT-liittymiin.

Elisan kuluttaja-asiakkaat voivat 14. kesäkuuta alkaen tilata liittymän ilman fyysistä SIM-korttia eSIMiä tukeviin laitteisiin. Kuluttajien eSIM-liittymät toimivat tällä hetkellä esimerkiksi uusimmissa älykelloissa kuten Samsung Galaxy Watchissa, iPhone-puhelimissa (iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max) ja iPad-tableteissa (vuoden 2018 11" ja 12,9" iPad Pro, vuoden 2019 iPad Air ja iPad mini).

Elisalta saadun tiedon mukaan se on tuomassa eSIM-tuen myös Apple Watch -kelloille mutta niiden osalta aikataulua ei ole vielä vahvistettu.

Aiemmin operaattoreista eSIM-tuen ovat tuoneet saataville Telia sekä pilottimyynnissä myös DNA.

eSIM-tuki tulee Elisan yritysasiakkaiden saataville älykelloihin ja -puhelimiin myöhemmin vuoden 2019 aikana.

"Tuomme eSIMillä toimivan liittymän saataville asiakkaidemme toiveesta. Liittymiä on kysytty erityisesti iPhone-puhelimiin ja älykelloihin, joilla voi soittaa puheluita ja lähettää tekstiviestejä. Puhelimessa eSIM mahdollistaa kahden liittymän käyttämisen puhelimessa samaan tapaan kuin aiemmin laitteissa, joissa on voinut käyttää kahta fyysistä SIM-korttia samanaikaisesti", kertoo Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

eSIM-tuki mahdollistaa iPhoneissa myös kahden liittymän yhtäaikaisen käytön, toisen eSIMillä ja toisen fyysisellä nano-SIM-kortilla.

Älykelloissa mobiiliverkkoyhteys on yhä tärkeämpi ominaisuus. "Urheilukellossa mukana kulkevalla liittymällä voi soittaa vaikka lenkiltä, jolloin taskussa hölskyvän puhelimen voi jättää suosiolla kotiin. Älykelloissa toimii tyypillisesti myös esimerkiksi Spotify, joten musiikin kuuntelu onnistuu kellon ja kuulokkeiden avulla ilman, että puhelin on mukana", Virkki sanoo.

Älypuhelinten ja älykellojen ohella pikku hiljaa eSIM alkaa yleistyä myös laitteissa.

"Uskomme, että edeltäjäänsä nano-SIM-korttia pienempi eSIM edistää osaltaan verkkoa käyttävien pienlaitteiden (Internet of Things) kehittymistä ja yleistymistä niin kuluttajien kuin yritysten tarpeisiin. Näitä voivat olla esimerkiksi erilaiset paikannuslaitteet ja sensorit sekä etäohjattavat kamerat", kommentoi Virkki.

"Entistä kehittyneemmät kosteuden, paikan, lämpötilan ja liikkeen mittauslaitteet sekä tunnistimet mahdollistavat hyödyllisen tiedon keräämisen yhä useammasta sellaisesta kohteesta, josta se ei aikaisemmin ole ollut mahdollista tai taloudellisesti järkevää. eSIMin käyttö myös kuluttaa vähemmän virtaa kuin laitteesta erillinen SIM-kortti, mikä tekee laitteen käytöstä ympäristöystävällisempää", konkretisoi Elisan yritysasiakkaiden liiketoimintajohtaja Petteri Svensson.