Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Elisa tuo hypetetyn Nothing-puhelimen myyntiin Suomessa yksinoikeudella operaattoreista - julkaisu kesän aikana

Ensimmäinen Nothing-puhelin on tulossa myyntiin kesällä.

OnePlussan perustajajäsenenä tunnetuksi tulleen ja sen sittemmin jättäneen Carl Pein vuonna 2020 perustama Nothing-yritys vahvisti maaliskuussa suunnitelmansa tuoda myöhemmin vuonna 2022 markkinoille ensimmäisen tuotteensa, täyslangattomien ear (1) -nappikuulokkeiden, jatkoksi ensimmäinen Nothing-älypuhelin Nothing phone (1).

Lanseerauksen näkyvyyden maksimoimiseksi Nothing paljastaa tietoa tulevasta älypuhelimestaan yksi yksityiskohta kerrallaan. Tänään vuorossa on Euroopan, Ison-Britannian ja Intian jälleenmyyjäkumppanien julkistus.

Suomessa Nothing-puhelimen tuo operaattoreista yksinoikeudella myyntiin Elisa, joka ainakaan aloitti ensimmäisenä myös OnePlussan myynnin Suomessa. Elisa tuo Nothing-puhelimen myyntiin sekä verkkokaupassaan että myymälöissään.

”Kun perustimme Nothingin, halusimme tuoda takaisin jännityksen, jota kerran tunsimme teknologia-alaa kohtaan”, kommentoi Carl Pei. ”Yhdistämällä voimamme johtavien operaattoreiden ja jälleenmyyjien kanssa, odotamme innolla älypuhelinmarkkinoiden ravistelua yhdessä. Emme malta odottaa, että voimme paljastaa Nothing phone (1):n maailmalle myöhemmin tänä kesänä.”

”Odotamme innolla kumppanuutta Nothingin kanssa ja phone (1):n tuomista asiakkaillemme Suomessa”, kommentoi Elisan liiketoimintajohtaja Ilkka Pohtola. ”Elisa on Suomen markkinajohtaja telekommunikaatio- ja digitaalisissa palveluissa ja oli ensimmäinen operaattori, joka toi 5G-verkon ja -palvelut asiakkailleen Suomessa. Nyt meillä on ilo esitellä innovatiivinen ja ennennäkemätön 5G-puhelin suomalaisille kuluttajille ja olemme innoissamme tulevaisuudesta.”

Isossa-Britanniassa Nothingin yksinoikeuskumppani operaattoreista on O2 ja Saksassa Telekom Deutschland. Intiassa Nothing laajentaa kumppanuuttaan Flipkart-verkkokaupan kanssa.

Kesällä 2022 lanseerattavan älypuhelimensa osalta Nothing on toistaiseksi kertonut sen rakentuvan kumppanuuden myötä Qualcomm Snapdragon -alustalle. Yltä löytyvä kuva tarjoaa myös ensimmäiset vihjeet ulkonäöstä: vasemman yläkulman C viittaa todennäköisesti kamera-alueeseen, minkä lisäksi osa komponenteista saattaa olla näkyvissä läpikuultavan takapinnan läpi.

Nothing-älypuhelimessa tulee olemaan Nothing OS -ohjelmisto, joka perustuu Android-käyttöjärjestelmälle ja sisältää Googlen palvelut.

Nothingin mukaan Nothing phone 1:sta löytyvä ”Nothing OS yhdistää puhtaan Androidin parhaat ominaisuudet ja pelkistää käyttöjärjestelmän olennaiseen, jossa jokaisella tavulla on tarkoitus”. Ohjelmiston pitäisi tarjota nopea, sujuva ja henkilökohtainen käyttökokemus, ja ”laitteen integroitua saumattomasti ohjelmistoon räätälöityjen fonttien, värien, graafisten elementtien ja äänien avulla”.

Esimerkiksi kello- ja yläwidget pysyvät samoissa kohdissa aina päällä -näytöllä, lukitulla näytöllä ja kotinäkymässä, mikä parantaa yhtenäisyyttä ja sulavuutta. Nothing OS toimii myös hyvin yhdessä ear (1) -kuulokkeiden kanssa, joiden asetuksiin ja säätöihin pääsee käsiksi helposti pika-asetuksista tai kotinäkymän widgetistä.

Nothing OS:n näkymiä: aina päällä -tila, lukittu näyttö, kotinäkymä, widgetit sekä sanelinsovellus.
Nothing OS:n näkymiä: aina päällä -tila, lukittu näyttö, kotinäkymä, widgetit sekä sanelinsovellus.

Nothing on julkaissut jo myös tulevan älypuhelimen päivityslupauksensa: kolme Android-versiopäivitystä sekä neljä vuotta tietoturvapäivityksiä.

Muuten mitään teknisiä yksityiskohtia ei ole vielä Nothingin toimesta paljastettu tai muutenkaan paljastunut huhuissa tai vuodoissa.

Nothing on arvostettu viimeisimmällä rahoituskierroksellaan yli 500 miljoonan euron arvoiseksi yritykseksi. Ennen viimeisimpänä järjestettyä joukkorahoituskierrosta Nothing oli kerännyt sijoittajilta jo 144 miljoonan dollaria eli noin 133 miljoonan euroa rahoitusta.