Eettisesti tuotettu ”reilu puhelin” Fairphone 2 saa solakamman kuoren

Eettisten arvojen ja korjattavuuden puolesta liputtava modulaarinen Fairphone 2 -puhelin on saanut ensimmäisen uuden vaihtokomponentin. Uusi takakuori tuo paitsi uusia värivaihtoehtoja, myös aiempaa solakamman muotoilun.

Fairphone 2 on suunniteltu helposti korjattavaksi ja laitteen aiemmin hankkineet voivatkin vaihtaa takakuoren itse pienellä vaivalla. Uuden laitteen ostajat voivat halutessaan valita joko uuden kuoren tai aiemminkin tarjolla olleen isomman kuorivaihtoehdon.

Fairphone 2 on varustettu viiden tuuman Full HD -näytöllä, Snapdragon 801 -suorittimella, kahden gigatavun RAM-muistilla, kahdeksan megapikselin kameralla, 4G-yhteyksillä, kahdella SIM-korttipaikalla ja muistikorttipaikalla.

Rauta ei ole kehityksen terävintä kärkeä, mutta helpon korjattavuuden ansiosta laitetta on mahdollista tulevaisuudessa päivittää uudemmalla raudalla. Fairphone 2 saikin iFixitin korjattavuusarviossa täydet kymmenen pistettä. Ensimmäinen varsinainen rautapuolen uudistus tulee olemaan uusi kamera. Käyttöjärjestelmä Fairphone 2:ssa on Android 5.1 Lollipop.

Uudella kuorella varustetut Fairphone 2 -laitteet ovat nyt ennakkotilattavissa ja toimitusten luvataan tapahtuvan 16. joulukuuta mennessä. Hintaa puhelimella on hieman alle 530 euroa.