Xiaomin seuraava huippupuhelin julki helmikuussa

Hurjista hinta-laatu-suhteista tunnettu Xiaomi valmistelee seuraavan lippulaivapuhelimensa julkistusta. Aktiivisesti puheenaiheensa pysyneelle Xiaomi Mi 5:lle on nyt saatu virallisen julkistuspäivä.

Xiaomin kansainvälinen nokkamies Hugo Barra on paljastanut Twitter-tilillään, että Mi 5 esitellään 24. helmikuuta eli Mobile World Congressin tuntumassa. Kyseessä on yhtiön ensimmäinen laitelanseeraus alkaneena vuonna. Barran mukaan tuleva puhelin on ”kaikkea mitä kuvittelitte, ja enemmän”.

Mitä kaikkea laitteeseen olikaan kuviteltu? Tietolistan kärjestä löytyy luonnollisesti uusin Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri. Muiksi teknisiksi tiedoiksi on huhuttu esimerkiksi 5,2-tuumaista QHD-näyttöä, neljän gigatavun RAM-muistia, 16 megapikselin takakameraa ja 3 600 milliampeeritunnin akkua. Hinnat maailmalla saattavat alkaa jopa alle 400 eurosta. Suomeen laitetta tuskin saadaan myyntiin, mutta aidosti kiinnostuneet voivat todennäköisesti päästä siihen käsiksi ulkomaisten verkkokauppojen kautta.

Useat mainituista tiedoista ovat toistaiseksi varmistamattomia. Lopullisesti Mi 5:n tarjonta ja hinnat selviävät siis vasta ensi kuussa.

Oletettu Xiaomi Mi 5 vuotokuvassa