Edullisista huippupuhelimista tunnettu kiinalaisvalmistaja suuntaa nyt Eurooppaan

Kiinalainen älypuhelinvalmistaja Xiaomi on myynyt mukavia määriä älypuhelimiaan Kiinassa ja muualla Aasiassa. Kovan luokan älypuhelimet ovat menneet kaupaksi edulliseen hintaan, mutta Aasian ulkopuolelle puhelimia ei ole juuri tullut myyntiin. Yhtiö kuitenkin lupasi Mobile World Congressissa, että sen uusi huippupuhelin, Mi5, tulee myyntiin myös ”kansainvälisille markkinoille”.

Monet käyttäjät ovat odottaneet Xiaomin älypuhelimien tulemista Eurooppaan. Nähtävästi yhtiön Euroopan valloitus alkaa Puolasta, uutisoi GSMArena. Xiaomin puolalaisille verkkosivuille on ilmaantunut tieto, että Xiaomi Mi5 ja Mi4s tulevat myyntiin Puolassa. Sivuilla ei kuitenkaan kerrota hinta- tai saatavuustietoja. Kiinassa Mi5:n eri versioiden hinnat pyörivät 300-400 euron tuntumassa. Xiaomi Mi4s maksaa reilut 200 euroa.

Kaikki Mi5:n kolme versiota tulevat myyntiin Puolassa. Versioiden erot ovat RAM-muistin ja tallennustilan määrissä. Kovimmassa versiossa on neljä gigatavua RAM-käyttömuistia ja 128 gigatavua tallennustilaa.

Xiaomi ei ole vielä kertonut, aikooko se tuoda puhelimiaan myyntiin laajemmin Euroopassa. Suomeen puhelimia on voinut tilata eri verkkokauppojen kautta, mutta virallisesti puhelimia ei täällä vielä myydä.

Hugo Barra esittelemässä Xiaomi Mi5 -älypuhelinta MWC:ssä.